07.03.2017, 21:01 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Nicolaisens store aften: Drømt om debut siden jeg var lille

Janus Drachmann og den tidligere akademispiller Rasmus Nicolaisen fik begge debut i pokalsejren over Kjellerup IF

For Rasmus Nicolaisen var det ikke bare en pokalsejr i aften. For da anden halvleg blev sat i gang, gik en stor drøm i opfyldelse for Aulum-knægten, der som 15-årige checkede in på FC Midtjyllands akademi i Ikast.

På Mascot Park i Silkeborg afløste han nemlig Kian Hansen i midterforsvaret og fik dermed sin officielle debut for den klub, han har holdt med, lige siden han var helt lille.

- Det er en rigtig stor aften. Det er noget, jeg har drømt om, lige siden jeg var lille. Det er rigtig stort at få debut, og det fortalte jeg også gutterne inde i omklædningsrummet. Det er en stor dag for mig og få lov til at trække trøjen over hovedet og få mine første minutter, siger den 19-årige forsvarsspiller.

- Det er den her klub, jeg altid har kigget på og været fan af. Det er virkelig dejligt, at jeg har fået opfyldt min drøm, siger Rasmus Nicolaisen.

Der er hård konkurrence om pladserne i midterforsvaret, hvor Nicolaisens makker fra ungdomsrækkerne Kristian Riis lige nu har sat sig på pladsen ved siden af Kian Hansen. Men Aulum-knægten er klar til at tage kampen op.

- Jeg vil gøre mit hver dag. Jeg kommer med mit og gør, hvad jeg kan, og så må vi se, hvornår trænerne ser min vej. Men jeg har tålmodighed, erklærer Nicolaisen, der har ni ungdomslandskampe på CV’et.

Også Janus Drachmann fik sin debut for FC Midtjylland i pokalsejren over Kjellerup. Den tidligere SønderjyskE-profil begyndte på den centrale midtbane og fik den første time på banen.

- Det var fantastisk at få debut. Og så med en sejr på 3-0, som blev grundlangt på en god første halvleg. Det var sindssygt dejligt, siger Janus Drachmann, der nød at have byttet træningslokalet ud med frisk græs under støvlerne.

- Det var fedt. Jeg kan godt mærke, at timingen lige skal på plads, men bare det at få nogle minutter på banen i stedet for træning, det gør underværker. Så jeg glæder mig til mange flere minutter, siger midtbanespilleren, der fortsat mangler lidt for at være oppe i fulde omdrejninger.

- Et par kampe mere så regner jeg med at være 100 procent, siger Drachmann.

Næsten gang FC Midtjylland skal i aktion er på mandag, hvor det gælder udekampen mod AaB i Alka Superligaen.