04.07.2020, 17:51 | Af: | Foto: Getty Images

Nicolas Madsen vil gøre arbejdet færdigt

FC Midtjyllands unge midtbanetalent er glad for at få vist sig frem for Fodbolddanmark, men erkender at han på trods af en solid præstation mod FCK, ikke kan gå fra 0 til 100 i sin fodboldkarriere

Optakten er skrevet af Ulrik Forsom, FCM-fan siden 1999, og er en del af "Fan til Fan"-konceptet.

Nicolas Madsen kom for alvor på fodboldradaren, ikke bare hos FC Midtjyllands egne fans, men generelt i den fodboldinteresserede del af befolkningen, da den 20-årige midtbanespiller fik sin debut i startopstillingen i søndagens vitale udesejr på 2-1 i Parken. Madsen spillede hele opgøret og leverede en fornem kamp, hvor han bidrog flot til den midtjyske sejr, der bragte holdet 11 point foran netop F.C. København. Den megen virak omkring hans person i dagene efter topopgøret tager den unge midtbanespiller ganske roligt, men erkender at det var en stor oplevelse at spille i Parken. 

- Jeg har ikke prøvet den omtale før, men det er da meget fedt, når det er positiv omtale, siger Nicolas Madsen, der ikke selv er overrasket over at han kunne levere på så højt niveau som var tilfældet søndag aften. 

- Det var dejligt at få lov til at vise sig frem. Ikke bare for klubben, men også for resten af Fodbolddanmark. Jeg har altid selv troet på at jeg var god nok, så det var rart at få det bevist, siger Madsen om sin egen præstation. 

At Nicolas Madsen startede inde i topopgøret skyldtes delt at FC Midtjylland var ramt af skader til både Evander og Tim Sparv, mens Jens Lys Cajuste sad over med karantæne. Sidstnævnte er tilbage i truppen til den vigtige udekamp i Farum mod FC Nordsjælland, og det kan betyde at Madsen atter kommer til at indlede opgøret på bænken. Hvis det bliver tilfældet, så er det dog noget den unge spiller er helt forberedt på. 

- Det er klart, at man altid gerne vil spille i kampene, men omvendt så ved jeg også udmærket godt, at man ikke kan gå fra 0 til 100 i sin fodboldkarriere, så det har jeg det fint med, siger Nicolas Madsen. 

Går efter sejren i Farum 
Fint har Nicolas Madsen det selvsagt også med holdets præstationer i sæsonen, hvor FCM er tæt på det tredje DM-guld. Guldet vil blive Madsens første i seniorkarrieren, og det er noget som den unge spiller ser frem imod, men trods de bare 20 år forholder Madsen sig ganske rutineret til spørgsmålet om hvorvidt han ser frem til en mesterskabsfest i den nærmeste fremtid. 

- Vi tog et ordentligt step imod mesterskabet med sejren over F.C. København, men vi kan ikke vide os sikre på noget før det er matematisk sikkert. Vi vil gerne slå FC Nordsjælland søndag og så afgøre det hjemme i Herning på næste torsdag, siger Nicolas Madsen, der altså kan se frem til et møde med FC Nordsjælland på Right to Dream Park søndag eftermiddag. 

Det er ikke lang tid siden de to holds seneste møde. Det var i sidste runde af 3F Superligaens grundspil, hvor det endte med en sikker sejr til FC Midtjylland på mål af Sory Kaba. Midtjyderne sad tungt på spil og chancer i det opgør, og hvis det står til Nicolas Madsen, så bliver opskriften langt hen ad vejen den samme, når de to hold atter mødes i Farum. 

- Vi skal gøre meget af det samme som i vores sidste møde, for vi havde virkeligt godt styr på dem. Det er klart at der er nogle enkelte ting, hvor vi skal forbedre os i forhold til den kamp. Vi skal for eksempel være bedre på bolden. Og så skal vi spille med den power og vilje som vi viste senest imod F.C. København, og vi skal være kyniske i forhold til vores chancer, vurderer Nicolas Madsen. 

Alle vil slå FC Midtjylland 
Nicolas Madsen ser frem til kampen mod FC Nordsjælland med respekt for værtsholdet, der tidligere har givet flere hold problemer på kunstgræsset på Right To Dream Park. Hjemmeholdet ligger inden kampen på en 5. plads i Mesterskabsslutspillet og med ni point op til AGF på 3. pladsen har de stadig noget at spille for i søndagens opgør mod FC Midtjylland. Det er dog ikke noget midtbanetalentet bekymrer sig om. For ham betyder det mindre hvordan de andre hold ligger placeret i tabellen.

- Jeg ved faktisk ikke hvordan FC Nordsjælland ligger i tabellen. Og det betyder ikke så meget, for alle de andre hold vil jo gerne slå os fordi vi ligger nummer et. Og det synes jeg er fedt, konstaterer den unge midtjyde. 

FC Midtjylland, med eller uden Nicolas Madsen i startopstillingen, løber på kunstgræsset i Farum kl. 14.00 søndag eftermiddag. Rigtig god kamp.