11.08.2019, 20:30 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Nikolas Dyhr glædede sig over sin debut

Med familie og venner på tilskuerpladserne spillede venstrebacken hele kampen mod AC Horsens

Det var en rigtig god historie, at FC Midtjylland søndag eftermiddag vandt med 2-0 over AC Horsens på Casa Arena i 3F Superligaen, men det var også en både smuk og god historie, at Nikolas Dyhr debuterede for gæsterne.

I sommeren 2016 forlod han ungdomsfodbold i netop AC Horsens for at blive en del af FC Midtjyllands akademi, og tre år senere var han med i FC Midtjyllands startopstilling til en Superliga-debut, som både familie og venner fulgte fra tribunen.

- Det var super fedt, og det betyder selvfølgelig lidt ekstra for mig, at min debut kom i den by, jeg voksede op i, siger den 18-årige FCM-spiller.

Han erkender, at der var kriller i maven op til kampen, men det gik heldigvis over, da opgøret først kom i gang.

- Der røg mange tanker igennem hovedet op til kampen, men der er ikke tid til at spekulere for meget, når spillet først kører. Heldigvis gik det godt, og det altoverskyggende denne dag var de tre point, mener Nikolas Dyhr.

Han blev hyldet i omklædningsrummet efter opgøret, og sportschef Svend Graversen overrakte ham en lille gave, inden Nikolas Dyhr blev bedt om at holde sin debuttale.

- Jeg havde tænkt lidt på, hvad jeg ville sige, men når man så står i det, bliver det alligevel noget helt andet. Jeg tror, jeg sagde pisse fedt ret mange gange, gjorde jeg ikke? Men det var altså pisse fedt - både at få debut, at spille på hold med så mange dygtige spillere, og selvfølgelig at få en sejr i min debut.

Han var imponeret af AC Horsens i de første 45 minutter, hvor hjemmeholdet havde flere muligheder for at bringe sig i front, men ifølge Nikolas Dyhr gav Sory Kabas straffesparksscoring lige inden pausen mere ro på holdet.

- Vi smed alt for mange bolde i første halvleg, og derfor fik AC Horsens gode arbejdsbetingelser. Efter pausen havde vi en langt bedre omgang med bolden, og det blev afgørende, siger FC Midtjyllands seneste debutant.

Nikolas Dyhr er endnu et eksempel på, hvad FC Midtjyllands akademi er i stand til at producere af kvalitet, og man kan sagtens vænne sig til at spille Superliga-fodbold, mener Nikolas Dyhr.

- Det vil man gerne have mere af ..., men jeg ved også, at der er mange stærke spillere i truppen. Nu har jeg prøvet det, og jeg vil med sikkerhed kæmpe hårdt for at gøre mig fortjent til mere, slår Nikolas Dyhr fast.