20.06.2019, 11:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Nikolas Dyhr har underskrevet en femårig kontrakt

Den 18-årige FC Midtjylland-spiller var angriber, da han kom til klubben fra Horsens i 2015. I dag er han en lovende venstre back med et stort potentiale - og ny mand i Superligatruppen

Engang var han en målfarlig angriber, men i dag er Nikolas Dyhr en spillende venstre back med et offensivt mindset – og han er også en 18-årig mand, som netop har underskrevet en femårig kontrakt med de danske pokalmestre FC Midtjylland.

Netop positionsskiftet på banen roser akademichef Flemming Broe den unge FC Midtjylland-spiller ekstra meget for.

- Nikolas har tacklet det med stort fokus hele vejen, og det gør han stadig. Han er en spændende spiller, som har markeret sig som venstre back i blandt andet Youth League, og jeg har en fornemmelse af, at vi kun har set toppen af isbjerget i forhold til Nikolas, siger Flemming Broe, som glæder sig til at se Nikolas Dyhr som en etableret del af Superligatruppen.

- Han har udviklet sig rigtig meget både på og uden for banen, og han fik store roser for sin indsats på Superligatruppens træningslejr i vinters. Nikolas er en type, som leverer stabilt på et højt niveau, siger FC Midtjyllands akademichef.

For Nikolas Dyhr, som netop er fyldt 18 år, var det en stor dag, da han satte sin underskrift på den nye, femårige kontrakt.

- Det var det for hele familien, og jeg er selvfølgelig meget glad og tilfreds. Det er noget, jeg har drømt om og arbejdet hen imod siden 2015, hvor jeg kom til klubben, siger Nikolas Dyhr.

Som nævnt har han allerede været med Superligaholdet på én træningslejr, han har siddet på bænken, og nu glæder han sig til at blive en fast del af Superligatruppen.

- De rutinerede spillere er fantastiske til at tage imod os unge, og de er ligeledes gode til at lære fra sig, så selv om jeg nu er nederst i hierarkiet, er det en fornøjelse at tage næste skridt i karrieren.

Nikolas Dyhrs hårde og fokuserede arbejde har længe været velkendt i klubben, og selv om det nu foregår fra en anden position end tidligere, har han mod på mere.

- Jeg er bevidst om, at der venter masser af hårdt arbejde forude, og jeg har vænnet mig til, at min base nu er venstre back, siger han og tilføjer med et skævt smil:
- Men der er selvfølgelig noget at arbejde med defensivt.

Det er sportschef Svend Graversen enig i, for selvfølgelig omskoler man ikke bare uden videre en målhungrende angriber til venstre back, men FC Midtjyllands sportschef er fuld af fortrøstning.

- Nikolas kom jo som angriber, men efter lidt snakke frem og tilbage, blev vi enige om at prøve ham som venstre back. Det har været en succes, og Nikolas har udviklet sig helt fantastisk, lyder det rosende fra Svend Graversen.

Han glæder sig til at følge den 18-årige back, når han tager skridtet ind i Superligatruppen.

- Her skal han med sin fart og teknik etablere sig i træningen, og han skal over længere tid bevise, at han kan løfte og udvikle sine kompetencer på et højere niveau. Vi kender potentialet, så nu ser vi frem til, at Nikolas bare giver den gas herfra, siger Svend Graversen.