29.07.2016, 00:00 | Af: | Foto: Getty Images

Novak matchvinder i Ungarn

FC Midtjylland vandt 1-0 på udebane over Videoton og sikrede sig et godt udgangspunkt inden returkampen om en uge

Når FC Midtjylland fredag over middag sætter sig i flyveren mod Danmark, så er det med et godt resultat pakket med ned i bagagen.

For med en 1-0-sejr på udebane over ungarske Videoton FC sikrede FC Midtjylland sig ikke alene et flot resultat, men også et godt udgangspunkt forud for returkampen om en uge i Herning.

Kampens afgørelse faldt ti minutter inde i anden halvleg, da Paul Onuachu med hovedet flot spillede Filip Novak fri i feltet. Her tog den målfarlige tjekkiske venstre back bolden godt med sig, inden han huggede den ind og sikrede midtjysk triumf i Ungarn.

Og målt på spil og chancer var det fortjent, at de danske gæster trak det længste strå i en kamp, hvor ungarerne kom til et par store muligheder, men hvor det var FC Midtjylland, der sad tungest på begivenhederne.

Det målfattige opgør begyndte ellers med et par store muligheder – en til hvert hold. Den første tilfaldt FC Midtjylland og Markus Halsti, da et langt indkast fra Kian Hansen sluttede sin rejse i panden på den finske landsholdsspiller, men afslutningen manglede præcision.

Præcision blev ikke nødvendigt i den anden ende, da der var optræk til ungarsk ballede. For en god aflevering sendte en ungarsk spiller alene med FCM-keeper Johan Dahlin, men Videoton-spilleren fik ikke ordenligt kontrol over bolden, og så kunne Dahlin afværge, som han også gjorde et par gange yderligere i opgøret, hvor han altså kunne notere sig et nyt clean sheet.

FC Midtjylland spiller returkamp på MCH Arena om en uge, mens der allerede venter en ny opgave på søndag, hvor der venter et lokalopgør mod Silkeborg IF.

Videoton FC - FC Midtjylland 0-1 (0-0)
0-1 Filip Novak 55'

Advarsler
16' Rasmus Nissen Kristensen
47' Máté Pátkai
77' Paul Onuachu

Start-11: Johan Dahlin, Rasmus Nissen Kristensen, Kian Hansen, Patrick Banggaard, Filip Novak, Markus Halsti, Kristoffer Olsson, Rilwan Hassan, Vaclav Kadlec (71’ André Rømer), Pione Sisto (87’ Mikkel Duelund), Paul Onuachu

Bænk: Mikkel Andersen, Kristian Riis, André Rømer, Alexander Munksgaard, Marco Larsen, Mikkel Duelund, Mads Døhr Thychosen