08.03.2020, 21:55 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Nye tre point i stilhed

FC Midtjylland vandt 2-0 i Randers, og Jesper Hansen klarede et straffespark undervejs

Søndag aften var en speciel aften i dansk topfodbold.

FC Midtjylland mødte Randers FC på Cepheus Park Randers i 3F Superligaen, og kampen blev afviklet uden tilskuere på grund af coronavirus - og dermed blev gæsternes 2-0 sejr sikret i stilhed.

Gæsterne havde en enkelt ændring i startopstillingen, Rasmus Nicolaisen afløste karantæneramte Erik Sviatchenko, men ellers var det de samme spillere, som senest vandt med sikre 3-0 over Sønderjyske.

Det begyndte da også fornuftigt, da FCM-mandskabet satte sig på kampen fra begyndelsen, og i løbet af de første 10 minutter var der optræk til chancer efter indlæg fra Awer Mabil og Gustav Isaksen, men derfra ændrede kampen karakter.

Randers FC spillede sig ind i opgøret, og det førte blandt andet til to fine muligheder, som dog blev misbrugt, og så slog det gæstende tophold til på et hjørnespark efter 26 minutters spil.

Evanders hjørnesparksbold ramte Alexander Scholz i det forreste område, dagens anfører forlængede bolden i en blød bue i retning mod målet, og på selve målstregen styrede Frank Onyeka bolden det sidste stykke i nettet til en 1-0 føring. 

Den så dog ud til at blive udlignet hurtigt, da Emil Riis to minutter senere udnyttede en misforståelse mellem Alexander Scholz og målmand Jesper Hansen, hvilket tvang sidstnævnte til at nedlægge Randers-angriberen, og selv hvis der havde været tilskuere på stadion, havde de færreste nok diskuteret det dømte straffespark - det var klokkeklart.

Emil Riis skulle selv sparke, men Jesper Hansen viste atter sin klasse i disciplinen og snuppede forsøget, og det blev endnu værre for hjemmeholdet inden pausen, da Johnny Thomsen efter 43 minutters spil lavede straffespark på Gustav Isaksen.

Brasilianske Evander blev sat til at eksekvere, og han sparkede stensikkert 3F Superligaens førerhold på 2-0, som også var pausestillingen.

Efter pausen gik de tilskuere, som ikke var der, bestemt ikke glip af noget.

De sidste 45 minutter gjorde ikke meget væsen af sig underholdningsmæssigt - noget værre sjap, konkluderede medkommentator Peter Graulund på tv - og FC Midtjylland landede dermed uden de store problemer nye tre point og det fjerde clean sheets af fire mulige i 2020.

Næste opgave for FC Midtjylland er hjemmekampen mod AC Horsens, som kommer til MCH Arena med stor selvtillid efter søndagens sejr over FCK i Parken.