05.10.2016, 12:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Offensivt talent får fem-årig kontrakt

- Han er en fremtidens spiller i FC Midtjylland, siger sportsdirektør Claus Steinlein om Mikael Anderson, der har forlænget sin kontrakt

FC Midtjylland har sikret endnu et talent på en lang kontrakt. Den offensive midtbanespiller Mikael Anderson har nemlig sat sin signatur på en fem-årig kontrakt med ulvene.

- Det er en kæmpe lettelse for mig. Jeg er selvfølgelig super stolt og rigtig glad for forlængelsen. Det viser, at klubben tror på mig, og jeg tror på klubben. Det er et perfekt match, siger 18-årige Mikael Anderson.

Han var i vinter med superligatruppen på træningslejr i Dubai, hvor han blandt andet gjorde opmærksom på sig selv, da han scorede i træningskampen mod IFK Göteborg. I sidste sæson var Anderson en del af det succesfulde U19-hold, der besejrede Atletico Madrid i Youth League og vandt det danske mesterskab i U19-ligaen.

- FC Midtjylland er den klub, jeg håbede, jeg ville skrive under med. Det er det, jeg er gået efter, siden jeg kom. Vi har de samme planer. Jeg skal udvikle mig og tage det næste step, og det er her i klubben, jeg kan gøre det bedst. Jeg har været her siden U14, og klubben har behandlet mig godt, og selvfølgelig vil jeg gerne tage næste skridt her, siger Anderson.

I FC Midtjylland er sportsdirektør Claus Steinlein glad for forlængelsen.

- Vi er sikre på, at Mikael er en fremtidens spiller i FC Midtjylland. Han er en knægt med store drømme og store visioner. Nu skal han først og fremmest over sit skadesforløb. Han skal tilbage i 100 procent topform, og der skal både han og vi have tålmodighed. Men Mikael har vist, når han har trænet med superligaholdet, at han har nogle spidskompetencer, som vi er sikre på, vi kan få glæde af i FC Midtjylland. Han har gode driblefærdigheder og er afslutningsstærk. Og så er han en spiller, der elsker at komme ind og afslutte, siger Claus Steinlein.

Mikael Anderson er godt på vej tilbage fra sin knæskade, og han er klar til at arbejde hårdt for at komme tættere på en plads på superligamandskabet.

- Jeg er meget ambitiøs. På den korte bane skal jeg først og fremmest være skadesfri, så jeg bliver klar til at tage næste step. Så snart jeg er skadesfri, er det på med arbejdshandskerne, og derfra handler det bare om at klø på og forhåbentlig snart få min debut og vise fansene, hvad Mikael Anderson dur til. Forhåbentlig kan vi få nogle gode minder sammen, smiler midtbanespilleren, der roser sine tidligere trænere på Akademiet for den udvikling, han har været igennem i ungdomsårene i klubben.

- Jeg vil gerne fremhæve Svend (Graversen, U17-træner, red.), som var en kæmpe hjælp for mig. Da jeg kom, var jeg en dreng, der kun havde en offensiv tankegang og kun ville lave mål. Svend gav mig et nyt mindset, så jeg blev mere en holdspiller. Jeg vil også gerne takke de andre trænere på Akademiet. Det har været et langt forløb, hvor jeg har skullet lære meget og udvikle mine spidskompetencer, og det har jeg gjort.

Mikael Anderson er noteret for en enkelt U18-landskamp, men har inden da ungdomslandskampe for Island på CV’et.