06.11.2016, 16:23 | Af: | Foto: Getty Images

Onuachu dobbelt målscorer i 5-1-sejr

FC Midtjylland viste skarphed mod AC Horsens og har nu scoret ti mål i to kampe mod østjyderne

Der har været målgaranti i denne sæson, når FC Midtjylland og AC Horsens har stået over for hinanden. I det første opgør lød menuen på syv mål i ulvenes 5-2-sejr, og i eftermiddagens dyst blev der så serveret seks mål i en ny midtjysk storsejr.

5-1 stod der på måltavlen efter 90 minutter. Paul Onuachu var manden, der skød festen i gang, da han flot fik dirigeret et Jakob Poulsen-indlæg i mål efter 19 minutters spil. 1-0-føringen holdt dog kun tre minutter, for så var den gal i den anden ende. Mikkel Jespersen leverede en flot afslutning i det lange hjørne på en flad tværbold i feltet, og så var der balance i regnskabet.

Hjemmeholdet var tæt på at bringe sig foran inden pausefløjtet, da Kim Aabech fik sendt et hovedstød på stolpen. Men bedst som man troede, holdene skulle gå lige til pause, var Jonas Borring på pletten, da ACH-keeper Nicklas Dannevang stødte sammen med sin egen forsvarsspiller og serverede bolden for fødderne af Borring, der kunne sende ulvene til pause med en 2-1-føring.

Lige inden kampen havde rundet en time, bragte de midtjyske gæster sig foran 3-1 efter et flot, gennemspillet angreb. Efter mange midtjyske afleveringer i træk fandt Kian Hansen med en god aflevering Filip Novak i venstre side, og en fin kombination mellem den tjekkiske landsholdsspiller og Jonas Borring sendte Borring til baglinjen, og derfra kunne han servere bolden for fødderne af Rilwan Hassan, der var løbet med i feltet og kunne udbygge føringen.

Tre minutter senere tog Filip Novak selv hovedrollen, da han ved forreste stolpe headede et hjørnespark i kassen fra Rafael van der Vaart. Ikke mange minutter senere sendte hjemmeholdet et projektil på stolpen, men uden held til en reducering. I stedet blev Paul Onuachu dobbelt målscorer for ulvene med ti minutter igen.

Indskiftede Gustav Wikheim, der var tilbage i truppen efter en kort skadespause, drev bolden frem, tog Rilwan Hassan med, der svævede bolden bagerst i feltet til sin nigerianske kammerat, der med sin gode fysik stangede bolden i nettet til 5-1 bag den tidligere FCM-keeper Patryk Wolanski, der blev skiftet ind efter Dannevangs sammenstød i første halvlegs slutminutter.

Endnu en tidligere FCM-spiller var i aktion for De Gule. Den tidligere akademispiller Frederik Møller, der har bidt sig fast som en profil i AC Horsens, spillede hele kampen med anførerbindet om armen i sin kamp nummer 50 for østjyderne fra øst.

Med 5-1-sejren fik FC Midtjylland masser af selvtillid med til landsholdspausen, inden det næste gang gælder SønderjyskE på udebane den 20. november. Næste hjemmekamp er den 28. november mod OB, der samtidig er året næsten sidste hjemmekamp.

 

HVEM VAR DET, DER VANDT I DAG...?? 5-1 i Horsens #sldk #fcmidtjylland

En video slået op af FC Midtjylland (@fcmidtjylland) den

 

Kampfakta:
Alka Superliga, runde 16:
AC Horsens - FC Midtjylland 1-5 (1-2)
19’ Paul Onuachu 0-1
22’ Mikkel Jespersen 1-1
42’ Jonas Borring 1-2
57’ Rilwan Hassan 1-3
60’ Filip Novak 1-4
80’ Paul Onuachu 1-5

Advarsler:
71’ Mikkel Duelund

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:

Johan Dahlin – Rasmus Nissen, Kian Hansen, Patrick Banggaard, Filip Novák – André Rømer  – Rilwan Hassan (84’ Martin Pusic), Jakob Poulsen, Rafael van der Vaart (60’ Mikkel Duelund) , Jonas Borring (75’ Gustav Wikheim) – Paul Onuachu.

Bænk:
Mikkel Andersen, Kristian Riis, Markus Halsti, Kristoffer Olsson, Mikkel Duelund, Gustav Wikheim, Martin Pusic.

Dommer:
Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tilskuere:
1.962