20.05.2017, 16:40 | Af: | Foto: Getty Images

Onuachu lynede på ny

FCM klar til bronzedyst om en uge efter dramatisk 3-2-sejr, som bød på to røde kort

Med sit på efter blot 22 sekunder scorede Paul Onuachu sæsonens hurtigste mål i Alka Superligaen. Oplæggeren var Jonas Borring, der dermed serverede sit tiende oplæg i 2017. Kantspilleren topper med 12 assists assistlisten i Alka Superligaen foran Jakob Poulsen, der til gengæld kan glæde sig over at have rekorden for flest assist i ligaen.

Åbningsmålet var et angreb lige efter skabelonerne fra banerne i Ikast. Ti berøringer fordel på syv FC Midtjylland-spillere var altså optakten til målet, som satte gang i underholdningen på Right To Dream Park.

Onuachu var også målscoreren efter 29 minutter, da Jakob Poulsen sendte et hjørnespark lige i panden på den lange nigerianer, der dermed scorede sit fjerde mål i to kampe, hvilket bringer ham op på en måltotal i Alka Superligaen på 18 mål – et point efter Pukki på andenpladsen af topscorerlisten.

Dermed ligende det cruisecontrol, men et kontroversielt mål med godt et kvarter igen satte kog i sindene i Farum. André Rømer scorede nemlig til 3-0 i en situation, hvor Gustav Wikheim kom igennem i venstre side, men driblingen fra den norske kant blev for lang var et par centimer bagom målstregen, men dommerens fløjte forblev tavs, og så fik Rømer besked på at skyde, og dermed scorede den tidligere akademispiller for anden kamp i træk fra din plads på højre back.

Minuttet efter var der ny dramatik, da Janus Drachmann modtog sit andet gule kort og dermed blev sendt tidligt i bad. Fire minutter senere fik hjemmeholdet udlignet, og det gav fornyet tro på tingene. Og da Markus Halsti med et direkte rødt kort måtte samme vej som Drachmann med tre minutter igen, så lagde hjemmeholdet for alvor gæsterne under pres.

Det blev udnyttet i overtiden, da Andreas Maxsø reducerede til 2-3. Faktisk var hjemmeholdet også tæt på i de sidste sekunder, men midtjyderne fightede den hjem, og dermed er der lagt op til en direkte bronzeduel mod Lyngby på MCH Arena søndag den 28. maj klokken 16.00.

Kampfakta:

Alka Superliga, runde 35:
FC Nordsjælland - FC Midtjylland 2-3 (0-2)

1’ 0-1 Paul Onuachu
29’ 0-2 Paul Onuachu
73’ 0-3 André Rømer
78’ 1-3 Karlo Bartolec
90’ 2-3 Andreas Maxsø

Advarsler:
67’ Janus Drachmann, FCM
73’ Patrik Carlgren, FCN
73' Mads Pedesren, FCN
74' Janus Drachmann, FCM
75' Marc Dal Hende, FCM
75' Karlo Bartolec, FCN
79' Jakob Johansson, FCN
80' Stanislav Lobotka, FCN
83' Emiliano Marcondes, FCN
85' Andreas Skovgaard, FCN
90' Paul Onuachu, FCM

Røde kort
74' Janus Drachmann (to gule)
87' Markus Halsti

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:
Johan Dahlin – André Rømer, Markus Halsti, Rasmus Nicolaisen, Marc Dal Hende – Janus Drachmann – Rilwan Hassen, Jakob Poulsen, Mikkel Duelund, Jonas Borring – Paul Onuachu.
Bænk:
Mikkel Andersen, Kristian Riis, Kaan Kairinen, Gustav Wikheim, Rafael van der Vaart, Mads Døhr Thychosen, Andreas Poulsen

Dommer:
Mads-Kristoffer Kristoffersen

Tilskuere:
2360