02.04.2017, 21:20 | Af: | Foto: Getty Images

Onuachu-scoringer ikke nok mod BIF

FC Midtjylland pressede hårdt på for en udligning, men det forløsende mål udeblev, og så løb hjemmeholdet med en 3-2-sejr

Det lykkedes ikke for FC Midtjylland at få point med hjem fra Brøndby Stadion. I en intens topkamp løb hjemmeholdet med en sejr på 3-2.

De midtjyske gæster lagde ellers Brøndby under et massivt pres i slutningen af kampen, hvor kun en mirakelredning af Frederik Rønnow og overliggeren kom i vejen for en udligning.

For ved stillingen 3-2 fik Filip Novak headet et indlæg på tværs i feltet til en fri Paul Onuachu, der helflugtede bolden mod mål, men en refleksredning af BIF-keeperen forhindrede udligningen. Forinden havde Jonas Borring haft en friløbet og headet på overliggeren.

Mens det var FC Midtjylland, der sluttede bedst i det første opgør i mesterskabsspillet, så var det hjemmeholdet, der begyndte bedst.

Kampen begyndte nemlig med et styrtløb ned mod Mikkel Andersens mål, og i de første tyve minutter var det Brøndby, der sad på begivenhederne, og flere gange brændte det for alvor på foran midtjydernes mål.

Men ulvene red stormen af og kom bedre med. Derfor blev det lidt af en tilfældighed, der satte hjemmeholdet i gang. Hany Mukhtars frispark et par meter uden for feltet blev nemlig sendt direkte i FCM-muren, men på returafslutningen sendte tyskeren bolden direkte ind i Lebogang Phiri, der ændrede boldens banen og sendte den i mål uden chance for Mikkel Andersen.

Der skulle dog kun gå fire minutter, før der igen var balance i regnskabet, da Paul Onuachu bragede læderet i mål med venstreskøjten. Målet kom på baggrund af en perfekt FCM-omstilling, hvor Mikkel Andersen fik sat bolden hurtigt i gang til Filip Novak, der fandt Jonas Borring i venstre siden. Kantspilleren fik elegant prikket bolden forbi Johan Larsson og sendt den på tværs i feltet, hvor den strøg hele vejen over til Gustav Wikheim, der fandt Rilwan Hassan i feltet. Her viste nigerianeren fint overblik og lagde bolden tilbage til Onuachu, der scorede for tredje kamp i træk.

På 13 minutter i anden halvleg gik holdene så målamok. Først bragede BIF-anfører Johan Larsson bolden i nettet, efter at Mikkel Andersen reddede Markus Halsti fra et selvmål, og kun 12 minutter senere udbyggede Christian Nørgaard føringen, da han sendte en returbold i kassen.

Minuttet efter var der dog gang i den i den anden ende. Paul Onuachu udnyttede et perfekt slået frispark fra Jakob Poulsen, og dermed kunne Onuachu score sit andet mål i kampen og sit femte mål i fem kampe.

Men det midtjyske angrebstogt mod en udligning lykkedes ikke, og derfor må ulvene rejse tomhændet hjem fra Brøndby Stadion, hvor der blev debut til Marc Dal Hende. Nu handler det om at rejse sig hurtigt, da der allerede på onsdag venter en pokalkvartfinale på udebane mod AaB.

Kampfakta:

Alka Superliga, runde 27:
Brøndby IF - FC Midtjylland 3-2 (1-1)
36’ 1-0 Lebogang Phiri
40’ 1-1 Paul Onuachu
52’ 2-1 Johan Larsson
64’ 3-1 Christian Nørgaard
65’ 3-2 Paul Onuachu

Advarsler:
61’ Gregor Sikosek
90' Bruninho

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:

Mikkel Andersen, Rasmus Nissen Kristensen, Kian Hansen, Markus Halsti, Filip Novak, Janus Drachmann, Jakob Poulsen, Jonas Borring (85' Marc Dal Hende), Gustav Wikheim (68’ Mikkel Duelund), Rilwan Hassan (58’ Bruninho), Paul Onuachu

Bænk:
Johan Dahlin, Rasmus Nicolaisen, André Rømer, Mikkel Duelund, Simon Kroon, Marc Dal Hende, Bruninho

Dommer:
Anders Poulsen

Tilskuere:
12.113