28.01.2020, 18:12 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Overbevisende sejr over Hammarby

FC Midtjylland spillede tirsdag eftermiddag årets tredje træningskamp, og det gjorde de på fornem vis i Stockholm

I årets tredje træningskamp stillede FC Midtjyllands cheftræner Brian Priske med noget, der mindede om stærkeste opstilling, så mod svenske Hammarby tirsdag eftermiddag var der ikke noget med to forskellige holdopstillinger i de to halvlege, som det var tilfældet i de foregående testkampe mod Esbjerg fB og Silkeborg IF.

Opgøret blev spillet på Hammarby IP, hvor mere end 2400 tilskuere beviste, at den svenske klub nyder stor opbakning - hvilket 16.000 solgte sæsonkort én måned inden turneringsstart også vidner om - men de mange tilskuere sagde nu ikke så meget, da opgøret endte med en overbevisende 4-0 sejr til FC Midtjylland.

FC Midtjylland indledte kampen med Jesper Hansen på mål, forsvaret bestod af Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz og Paulinho, på midtbanen spillede Tim Sparv og Jens-Lys Cajuste på de defensive pladser, og foran sig havde de Anders Dreyer, Evander og Awer Mabil, mens Lasse Vibe agerede spidsangriber.

Disse navne indledte kampen fremragende, og et aggressivt samt højt FCM-pres stressede tydeligvis Hammarby-spillerne, som lavede mange og store fejl.

Det førte blandt andet til en Mabil-afslutning, som ramte stolpen, men et par minutter senere var den australske landsholdsspiller anderledes skarp, da han smart tippede bolden i nettet efter en sublim aflevering fra Lasse Vibe.

Inden pausen var der chancer til flere FCM-scoringer, gæsterne var i fuldstændig kontrol, og eneste lille minus var vel, at pauseføringen kun var på 1-0.

Føringen blev dog hurtigt udbygget i anden halvleg, hvor FCM-spillerne fortsatte på samme høje niveau, og i løbet af et kvarter øgede de velspillende gæster til 4-0.

Først viste Lasse Vibe igen sin målnæse, da han tæt under mål fangede en ripost efter et Evander-hovedstød på overliggeren, og den rutinerede angriber sendte smart bolden i nettet.

Få minutter senere stjal Anders Dreyer bolden fra sin landsmand Mads Fenger i Hammarbys midterforsvar, og sidstnævnte kunne få sekunder senere se Dreyer banke bolden ind i det lange hjørne til 3-0.

Hammarby-defensiven var også kun tilskuere, da Evander efter en times spil modtog bolden lige uden for svenskernes felt, og med venstrebenet placerede han nonchalent bolden i nettet helt ude ved den ene opstander.

Allerede i begyndelsen af anden halvleg kom Aral Simsir ind i stedet for Awer Mabil, som fik et mindre slag i en nærkamp, og midt i anden halvleg kom den helt store udskiftning, da Sviatchenko, Scholz, Paulinho, Vibe, Dreyer og Sparv alle fik fyraften, mens Onyedika, Nicolaisen, Mads Hansen, Kairinen, Dyhr og Isaksen kom på banen for gæsterne, og de indskiftede spillere fandt hurtigt ind i samme rytme som spillerne, de afløste.

Alt i alt en opløftende indsats af FC Midtjylland på kunstgræsset i Stockholm, hvor blandt andre svenske Jens-Lys Cajuste viste højt niveau på den centrale del af banen i sit hjemland.

Allerede torsdag skal FCM-mandskabet i kamp igen, og her gælder det en testkamp mod FC Fredericia - en kamp som spilles i Ikast klokken 14.00.