22.08.2019, 19:31 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Paul Onuachu skifter til KRC Genk

Den 25-årige angriber har underskrevet en fireårig kontrakt med den belgiske Champions League-deltager, og landsholdsspilleren fra Nigeria tiltræder straks

I 2012 stemplede en lang, ranglet dreng fra Nigeria ind på akademiet hos FC Midtjylland.

I 2019 forlader en stærk og målfarlig mand på 25 år klubben.

Paul Onuachu har underskrevet en fireårig kontrakt med det forsvarende mesterhold i Belgien, KRC Genk, og han går straks i gang med arbejdet i sin nye klub, hvor han også kan se frem til at spille i Europas fineste klubturnering, Champions League.

- Paul er en fantastisk historie for FC Midtjylland. Han kom ind på akademiet og udviklede sig stille og roligt, både som menneske og spiller, og mange i klubben, lige fra plejefamilien til trænerstaben, har en aktie i, at vi nu sælger Paul til en stærk og stor klub som KRC Genk, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

Paul har tidligere udtalt, at han i FC Midtjylland blandt meget andet har nydt godt af samarbejdet med klubbens fysiske træner Christian Clarup, og derfor føler han sig godt rustet til at tage næste skridt i sin karriere.

181 kampe og 74 scoringer blev det til i FC Midtjylland for Paul Onuachu, blandt andet sejrsmålet i sejren over Manchester United, og han efterlader sig væsentlige aftryk på FC Midtjyllands to danske mesterskaber samt selvfølgelig klubbens første pokaltitel i foråret 2019.

- Endnu en spiller tager hele turen via vores akademi, over førsteholdet, og videre til en stor kontrakt i udlandet. Det er det, alle i klubben arbejder benhårdt for hver eneste dag, og vi glæder os meget på Pauls vegne – han har i den grad fortjent det, siger Svend Graversen.

Paul Onuachu stoppede aldrig med at jagte succes i FC Midtjylland – hvilket han i høj grad fik – og nu er han klar til nye og spændende udfordringer i Jupiler League i Belgien, hvor han blandt andre kommer til at stå ansigt til ansigt med sin tidligere cheftræner i FC Midtjylland, Jess Thorup, som står i spidsen for KAA Gent.

Forhandlingerne har været lange og hårde, men Svend Graversen garanterer, at FC Midtjylland hele vejen har vidst, hvad man ville.

- Det er et fantastisk salg for hele klubben, vi ønsker Paul alt det bedste i fremtiden, og vi takker ham naturligvis for alt det, han gjorde for klubben, siger FC Midtjyllands sportschef.

Tusind tak for alt, Paul – det var en fornøjelse. Held og lykke i Belgien.