18.08.2019, 18:09 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Pointdeling på MCH Arena

Anfører Erik Sviatchenko spillede både skurk og helt i 1-1 opgøret mod Hobro IK

Søndag eftermiddag var FC Midtjylland vært for Hobro IK i 3F Superligaen, og på et MCH Arena dækket af heftig regn bød opgøret blandt andet på hjemmebanedebut til Nikolas Dyhr.

Cheftræner Kenneth Andersen måtte til gengæld se bort fra Sory Kaba og Joel Andersson, som begge plejede småskader, og det gav en formationsændring til 3-4-3.

I kampens indledning så det positivt ud, da hjemmeholdet kom ud i en aggressiv udgave, uden det dog kastede de store, åbne chancer af sig.

Sådan en kom der til gengæld efter 16 minutter, og det var til Hobro IK - men Edgar Babayan blev den lille, da Jesper Hansen flot klarede afslutningen fra en ellers helt fri Hobro-angriber.

Gæsterne stod lavt på banen, når FCM havde bolden, så opgaven for hjemmeholdets spillere var dels at trænge igennem den solide organisation, og samtidig være på vagt over for Hobro-mandskabets altid farlige omstillinger.

Det var en svær opgave, det gav dog et par muligheder til blandt andre Junior Brumado, men de første 45 minutter endte uden scoringer, selv om Hobro IK pressede på lige inden pausen med en stribe hjørnespark i træk.

Anden halvleg mindede meget om de første 45 minutter med et klogt spillende og godt organiseret Hobro-mandskab, mens hjemmeholdets spillere havde svært ved at finde de offensive løsninger, som kunne føre til chancer.

Alligevel sluttede det hektisk, dramatisk og med scoringer.

Først kom Hobro IK på tavlen, da Pål Alexander Kirkevold i det 84. minut udnyttede det straffespark, som Erik Sviatchenko begik, men i det sidste minut af den ordinære spilletid gjorde han skaden god igen, da han headede udligningen i nettet.

I tillægstiden pressen FC Midtjylland hårdt på for en sejrsgivende scoring, men Junior Brumado var den, der kom tættest på med et skud en meters penge forbi gæsternes målramme.

Dermed endte det med en pointdeling foran 6978 tilskuere, som kårede hjemmebanedebutanten Nikolas Dyhr som kampens spiller hos værterne.