03.02.2019, 15:20 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Polak vil hjælpe FCM med at genvinde mesterskabet

26-årige Rafal Kurzawa vil arbejde stenhårdt i bestræbelserne på at blive en del af mesterholdet i Danmark

Han vidste ikke alverden om Superligaen, da kontakten med FC Midtjylland blev etableret.

Rafal Kurzawa vidste dog lidt om Danmark, blandt andet mødte Polen danskerne i den seneste VM-kvalifikation, og så har den nye FC Midtjylland-spiller hentet information hos sin landsmand og gode ven Kamil Wilczek, som til daglig spiller i Brøndby IF.

- Jeg kommer til FC Midtjylland for at hjælpe klubben med at genvinde mesterskabet, det er det primære, og personligt vil det være vigtigt, at jeg kommer til at spille mere, end jeg gjorde i Amiens i Frankrig, siger Rafal Kurzawa.

Den 26-årige venstre back har i første omgang underskrevet en lejeaftale frem til sommeren 2019, og han træner sammen med sin nye holdkammerater første gang på tirsdag.

- De sidste par år har været hektiske for mig. Meget er sket, og det er sket hurtigt, siger Rafal Kurzawa og nævner blandt andet sin debut på landsholdet, VM-deltagelse med Polen samt skiftet fra hjemlandet til fransk fodbold.

- Derfor arbejder jeg ikke så meget med drømme for fremtiden lige nu - jeg fokuserer på at skaffe mig noget spilletid via hårdt arbejde, og så håber jeg at vinde nogle trofæer sammen med FC Midtjylland, siger polakken.

Han understreger dog, at landsholdet betyder meget for ham, og han satser på, at han med gode præstationer i FC Midtjylland og dansk fodbold gør så meget opmærksom på sig selv, at han bliver en del af det polske landshold, som står foran EM-kvalifikationen.