14.07.2017, 13:45 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: FC Midtjylland

Polske pokalvindere venter i næste runde

Hvis FCM ekspederer Ferencváros ud af Europa League, byder næste runde på polsk modstand i form af Arka Gdynia

Udsigterne til videre avancement i Europa League er gode for FC Midtjylland, der torsdag aften vendte 2-0 til 2-4 i Budapest og dermed har et stærkt udgangspunkt før returopgøret mod ungarske Ferencváros. Jakob Poulsen blev den helt store helt med et hattrick og en assist til Paul Onuachus scoring.

Lykkes det for midtjyderne at køre den samlede sejr hjem, venter der en tur til Polen i 3. runde af Europa League-kvalifikationen. Det står klart efter fredagens lodtrækning, hvor FCM / Ferencváros blev parret med de polske pokalvindere fra Arka Gdynia, der sluttede som nummer 13 i Ekstraklasa, Polens bedste fodboldrække. En lodtrækning, der giver blandede fornemmelser hos ulvenes cheftræner.

- Først og fremmest er vi jo ikke videre endnu, understreger Jess Thorup. - Vi har et godt udgangspunkt forud for returkampen på MCH Arena, men Ferencváros er gode, og der er stadig noget at spille om. Vi skal gøre det færdigt, og så kan vi begynde at kigge på en eventuel kommende modstander.  

- I vores lodtrækningspulje var der mulighed for Norge, Vaduz og så noget østeuropæisk. Her placerer lodtrækningen mod det polske hold sig nok midt imellem det, vi gerne ville have, og det vi gerne ville undgå. Det er en ok lodtrækning, uden at være fantastisk, konstaterer cheftræneren, der af gode grunde endnu ikke har haft mulighed for at scoute den eventuelt kommende modstander.

Derfor er reaktionen på de polske pokalvindere i første omgang sparsom.

- Den polske liga er en rigtig god liga, og selv om Arka ikke ligger så godt i ligaen, skal vi ikke undervurdere dem. Man kan se i vores landsholdspulje, at polsk fodbold har et højt niveau, slutter Jess Thorup.

Returopgøret mod Ferencváros spilles torsdag den 20. juli kl. 19:00 på MCH Arena. Kampene i 3. runde spilles de to efterfølgende torsdage, og hvis FCM går videre hertil, venter der udebane i den første kamp og hjemmebane i returmødet.