31.08.2020, 16:14 | Af: Jens Risom | Foto: Daniel Stentz

Priske tilfreds med hjemmebanefordel

Brian Priske lægger ikke skjul på, at det er positivt at spille på hjemmebane mod Young Boys, som FC Midtjylland har trukket i kvalifikationen til Champions League

Dagens lodtrækning til 3. runde af Champions League-kvalifikationen afgjorde, at FC Midtjylland får besøg af schweiziske BSC Young Boys. 

Cheftræner Brian Priske er klar over de schweiziske mestres niveau, men det betyder ikke, at FCM’s muligheder er afskrevet på forhånd.

- Jeg er fint tilfreds med lodtrækningen. Selvfølgelig er Young Boys en stærk modstander, men alle fem mulige modstandere ville være svære at spille mod. Vi skal være gode. Det er der ingen tvivl om, men jeg tror på vores chance, fortæller Brian Priske.

Pt. er der landskampspause, inden Superligaen starter mod SønderjyskE d. 11. september. Fem dage senere gælder det Young Boys i Champions League-kvalifikationen.

- Nu handler det om at forberede os bedst muligt, så vi er klar til de 90 minutter, som bliver utroligt vigtige, slår cheftræneren fast. 

Hjemmebanefordel
FCM var det første af de to hold, som kom op af bowlen. Det betyder, at kampen spilles på MCH Arena. Også 3. runde af kvalifikationen til Champions League afgøres over én kamp. 

- Det er klart, at det ikke er det samme, når kampen spilles uden tilskuere, men det er rart, at vi spiller hjemme i trykke og vante rammer. Det er forhold, vi kender, og så slipper vi for at rejse, siger Brian Priske. 

Young Boys havde i den forgangne sæson en fremragende hjemmebanestatistik, hvor de i de seneste tre sæsoner blot har tabt to hjemmekampe i den schweiziske liga. 

Vinderen af 3. runde i CL-kvalifikationen går videre til playoff-runden, der er sidste runde før gruppespillet. Der trækkes lod til playoff-runden i morgen kl. 12.00.

Opgøret mod Young Boys spilles onsdag d. 16. september kl. 20.30 i Herning. Desværre bag lukkede døre jf. UEFA's protokoller.