31.03.2020, 09:29 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Red Bull Salzburg smager en lille smule af FC Midtjylland

Rasmus Nissen Kristensen befinder sig godt i en klub, som kan måle sig med det fineste i europæisk fodbold, når det kommer til faciliteter, rammer og stab omkring holdet – og faktisk også sportsligt med fodbold uden frygt

Lige nu er det selvfølgelig ikke ret festligt.

22-årige Rasmus Nissen Kristensen er som alle andre ramt af de konsekvenser, som Coronavirussen fører med sig, og for ham betyder det isolation i Salzburg, hvor der hverken er udsigt til besøg af familie og venner fra Danmark, lige som Red Bull Salzburg-spilleren naturligvis er forhindret i at rejse hjem.

- Selv om det er træls og trist lige nu, skal vi alle tænke det i et større perspektiv, så det er sådan, det er lige nu. Desværre.

Meget er sket siden, han i foråret 2016, med stolte rødder i Brande IF, bragede igennem på det bedste mandskab i FC Midtjylland.

Han har blandt andet spillet for en af Europas største og mest berømte klubber, han har spillet på Anfield Road, og så har han boet i Amsterdam.

Med en opportunistisk, aggressiv og energiladet spillestil tog NK, som han er kendt som, FC Midtjylland og klubbens fans med storm, og de fleste var allerede dengang bevidste om, at den humørfyldte brandit rummede et potentiale, som voksede ud af den danske Superliga.

Det skete i begyndelsen af 2018, men de færreste havde nok luret, at NK i en alder af bare 20 år skiftede til en af Europas mest ikoniske klubber, Ajax Amsterdam.

- Det var helt fantastisk for mig at komme til en så stor klub. Det var en perfekt indgang til international fodbold, og jeg kom tæt på nogle af verdens spillere. For mig var tiden i Ajax lærerig på alle måder, og jeg lærte for eksempel ret hurtigt, at international fodbold også er hardcore business på en anden måde end det, jeg kendte til fra Danmark, fortæller han og tilføjer, at han ikke ville være oplevelsen foruden.

At han i sommeren 2019 forlod Ajax og Amsterdam til fordel for Red Bull Salzburg var derfor mest af alt et udtryk for en søgen efter mere spilletid – og gerne i Champions League.

- Jeg rejste ud til et storhold, snusede til Champions League, men Red Bull Salzburg er altså også en stor klub med mange gode spillere. Klubbens faciliteter og forhold er på et meget højt niveau – på visse områder også højere end i Ajax.

For NK var det let og ubesværet at falde ind i Red Bull Salzburg, både som menneske og spiller, og måske hænger det også sammen med, at meget ligner det, han kender fra FC Midtjylland.

- Der er faktisk mange paralleller. Red Bull Salzburg er en innovativ klub, som hele tiden tænker nyt og ud i fremtiden, og alle i klubben er afslappede men samtidig dedikerede. Derudover tager klubben talentudvikling yderst seriøst, og de er ikke bange for at bringe unge spillere på det bedste hold, siger NK om livet i en klub, som dominerer stort i toppen af østrigsk fodbold.

Det er dog ikke kun i Østrig, at Red Bull-mandskabet dominerer, for den seneste indsats i Champions League fik mange til at lette på hatten for præstationerne i en svær pulje med Liverpool, Napoli og Genk.

- Jeg skiftede for at prøve mig selv af i Champions League, og det blev der rig mulighed for med det samme. Når man er på banen, tænker man ikke over det, men bagefter går det op for en, hvor stort det er at stå der og lytte til Champions League-hymnen.

NK har blandt andet oplevet en svær udebane i Liverpool, hvor Red Bull Salzburg endte med at tabe en medrivende kamp 4-3 på selveste Anfield Road, og det er den slags oplevelser, som er med til at forme og udvikle unge spillere.

Han nåede i 82 kampe for FC Midtjylland at score syv mål og levere hele 16 assists, og NK har desuden spillet 45 ungdomslandskampe og en enkelt ligalandskamp for Danmark, så han er allerede en erfaren herre på den internationale fodboldscene.

At basen lige nu er Red Bull Salzburg, passer ham perfekt, for klubbens spillestil er nærmest skabt til den danske back.

- Vi spiller aggressivt, dynamisk og fremadrettet. Jeg kalder det fodbold uden frygt, og jeg elsker det. Et plus er det også, at vi altid spiller sådan - uanset modstander, siger han begejstret.

Lige nu er der godt nok ikke så meget aggressivitet og dynamik, da Coronavirus har lammet alt, selv europæisk topfodbold, og for et ungt menneske, er det måske ikke helt nok med den skønne natur, som omkranser Salzburg og byens cirka 150.000 indbyggere.

- Men der altså meget smuk her i byen. Virkelig smukt, siger NK, inden han knastørt konstaterer:

- Men for en ung mand som mig var det nu sjovere at bo i Amsterdam.

Han har været i Red Bull Salzburg i lidt over et halvt år, hvis man trækker Corona-isolationen fra, og dermed er der fortsat lang vej til enden af den femårige kontrakt, han underskrev i sommeren sidste år.

Drømme har han dog stadig, for eksempel at spille i en af de fire store europæiske ligaer. - England er nummer et i den sammenhæng, men det er ikke noget, som fylder i hovedet lige nu.

- Der er masser at opnå med Red Bull, og jeg befinder mig fremragende i klubben, så det må komme, hvis jeg viser niveauet til det, lyder det roligt fra NK.