25.02.2020, 15:40 | Af: | Foto: Getty Images

Reserveliga: Smalt nederlag i sønderjysk stormvejr

Marc Dal Hende og Sory Kaba var i aktion, da SønderjyskE vandt 2-1 i Reserveligaens forårspremiere

Her til eftermiddag tog vi hul på forårets Reserveliga med et opgør mod SønderjyskE på kunstgræsbanen ved Haderslev Idrætscenter. Vejret gjorde arbejdsbetingelserne særdeles svære, idet kraftig blæst på tværs af banen betød at bolden ikke kunne ligge stille på underlaget. 

Kampens første store mulighed tilfaldt den FCM-udlejede angriber Artem Dovbyk, som efter en flot frispilning fra Emil Frederiksen brød alene igennem, men ukraineren misbrugte forsøget. 

Midtvejs i første halvleg åbnede værterne for målscoringen, da Peter Christiansen kom først på bolden i feltet og headede et indlæg fra Emil Frederiksen i nettet bag Mikkel Andersen. Blot tre minutter senere bragte Ronnie Schwartz balance i regnskabet, da han med en hård afslutning udplacerede Nikola Mirkovic i hjemmeholdets mål. Sory Kaba stod for aktionen der førte til målet, hvor den stærke angriber tog bolden flot ned og sendte Schwartz i dybden. 

Efter en god times spil bragte SønderjyskE sig igen i front og her spillede vejret nok engang en rolle. Julius Eskesen stod klar til at sparke et hjørnespark, men grundet massive vind måtte han have assistance fra en holdkammerat for at holde bolden på plads. Indlægget fejlede dog intet og tæt under mål kunne Isak Olafsson dirigere endnu et hovedstødsmål i kassen.  

Det blev opgørets sidste scoring og trods et nederlag tager Kristian Bach Bak positive elementer med hjem fra Haderslev. 

- Det altoverskyggende var stormen, men vi fik spillet 90 minutter med mange af de spillere, som har været i udkanten af truppen og ikke har fået mange minutter i Superligaen. Det var nærmest umulige forhold at spille under, men drengene leverede en god arbejdsindsats, vinden til trods.

Sory Kaba var tilbage på banen efter at have været holdt ude af en skade og han leverede en god indsats i angrebet sammen med Ronnie Schwartz. 

- Kaba gjorde en god figur sammen med Schwartz i front i første halvleg. Det var positivt, at Ronnie scorede igen og at Kaba var med i målet. Jeg vil også fremhæve Oscar Fraulo, som til daglig spiller U17, han gik uimponeret til værks, fortæller assistenttræneren. 

Næste kamp i Reserveligaen er ligeledes mod SønderjyskE – denne gang i Ikast. Kampen spilles tirsdag den 17. marts kl. 14:00.  

Kampfakta
Reserveliga: SønderjyskE-FC Midtjylland 2-1 (1-1) 

23’ 1-0 Peter Christiansen 
26’ 1-1 Ronnie Schwartz
63’ 2-1 Isak Olafsson

Startopstillingen mod SønderjyskE
Mikkel Andersen, Dion Cools, Manjrekar James, Rasmus Nicolaisen, Marc Dal Hende, Jens Lys Cajuste, Nicolas Madsen, Ronnie Schwartz, Oscar Fraulo, Sory Kaba, Mikael Anderson

Bænken
Valdemar Birksø, Antonis Martis, Samson Olasupo, Ahmed Adebayo, Raphael Onyedika, Frederik Heiselberg

SønderjyskEs startopstilling
Nikola Mirkovic, Mads Winther, Isak Olafsson, Theofanis Mavrommatis, Jannick Liburd, Rasmus Vinderslev, Victor Mpindi, Emil Frederiksen, Peter Christiansen, Artem Dovbyk, Julius Eskesen.