18.04.2017, 19:10 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Reserverne overmatchede Esbjerg og sejrede

Det blev til en solid FCM-sejr på 4-0, da reserverne krydsede klinger med Esbjerg på hjemmebane

- En rigtig fin reservekamp med to stærke startopstillinger.

Sådan lød det fra FCM-træneren Søren Bjerg, da reserverne sikrede sig tredje sejr på stribe i dagens duel mod de blåstribede vestjyder.

På den midtjyske startellever var blandt andet et gensyn med Rafael van der Vaart, ligesom der også var gjort plads til Marc Dal Hende, André Rømer, Simon Kroon, Bruninho og Mikkel Andersen i målet. Og efter blot otte minutter var det hollandske Rafael, der sparkede midtjyderne i front på et direkte frispark.

- Første halvleg var en lige kamp, hvor begge hold var meget på bolden i forskellige perioder. Vi kom foran 1-0 ret tidligt i opgøret, og derefter var holdet i fin kontrol. Der blev ikke afgivet det store i vores ende af banen, sagde Søren Bjerg.

Trods en smal føring, skruede ulvene ikke ned for tempoet i anden halvelg. FCM forsatte med at presse på, og det lønnede sig især på kanterne, hvor gæsterne havde svært ved at lukke for de midtjyske gennembrud.  

Kort inde i anden halvleg var det dog på en standard, at hjemmeholdet udbyggede føringen. Victor Torp gjorde van der Vaart-kunsten efter på et direkte frispark. Bolden blev afrettet, men gik i nettet, og ulvene var nu foran 2-0. 

- Anden halvleg blev en klassisk reserveholdskamp. Begge mandskaber udskiftede en del, og det skabte flere åbninger i begge ender, sagde Søren Bjerg.

Efter 78 minutter på grønsværen leverede Nikolaj Kirk en stikning ned i bagkæden. Den kom Sebastian Buch direkte på og sendte afsted i det lange hjørne til stillingen 3-0. Otte minutter senere var Mikkel Jakobsen på pletten. Han fangede reposten fra Mads Døhr Thycohsens afslutning på stolpen og lukkede kampen til 4-0.

- Alt i alt en rigtig fin kamp i dag. Det var en god blanding af erfarne Superligaspillere og unge talenter. Begge parter fik vist sig frem, som de skulle og leverede en god indsats - så stor cadeau til holdet i dag, sagde FCM-træneren.  

FC Midtjylland II – Esbjerg II: 4-0 (1-0)
8’ 1-0 Rafael van der Vaart (direkte frispark)
51’ 2-0 Victor Torp (direkte frispark)
78’ 3-0 Sebastian Buch (Nikolaj Kirk)
86’ 4-0 Mikkel Jakobsen (Mads Døhr Thychosen)  

FCM II: Mikkel Andersen, Gloire Rutikanga (45’Malte Jürgensen), Nicolai Damkjær, Rasmus Nicolaisen (75’ Gustav Kjeldsen), Marc Dal Hende, Victor Torp, André Rømer (60’ Mikkel Jakobsen), Rafael van der Vaart(45’ Nikolaj Kirk), Bruninho(75’ Sebastian Buch), Simon Kroon, Mads Døhr Thychosen.