14.03.2017, 17:03 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Reserverne tomhændede fra Farum

Et ungt FCM II tabte 2-0 efter at have spillet lige op med FC Nordsjælland i en time

Mens der for FCM’s reserver var tale om den første kamp i foråret, havde FCN allerede været i aktion to gange og Farum-klubben havde med en sejr og en uafgjort lagt sig i spidsen for slutspillet.

Begge hold troppede op med den positive indstilling, at de gerne ville have bolden, og det gav de sig straks til at kæmpe om.

Efter en indledning med højt og aggressivt FCM-pres, trak værterne sig bedst ud af den duel, og så måtte FCM II i højere grad se sig henvist til at spille på omstillinger. Det gjorde de til gengæld også udmærket. Fra sekserpositionen dirigerede Janus Drachmann FCM’ernes presspil, og FCN havde svært ved at komme frem til chancer. Ulvene fik i flere tilfælde spillet sig frem til en-mod-en og to-mod-to-situationer på fløjene, men for ofte løb tingene ud i sandet.

Resultatet var en jævnbyrdig, men chancefattig første halvleg uden mål, og det var ganske retvisende. Der skulle dog gå mindre end tre minutter af anden halvleg før FCN fik brudt dødvandet – og det med en ærgerlig scoring, set med FCM-øjne. Et FCN-hjørnespark blev slået ind i feltet, hvor Gloire Rutikanga snublede, hvilket tillod Andreas Skovgaard at stige uhindret op og heade bolden ind bag Andreas Raahauge.

Svær halv time
Målet fik ikke kampen til at ændre karakter, men det gjorde en hvirvelvind af udskiftninger imellem det 60. og 75. spilminut. Her skiftede FCM fire gange, mens FCN ”nøjedes” med at bytte tre. I den sidste halve time tippede kampen klart til hjemmeholdets fordel, og FCM, der egentlig gerne ville op og jagte udligningen, måtte modstræbende erkende, at de havde nok at gøre med at holde værterne stangen.

Derfor blev der aldrig rigtig spænding om kampens udfald, og slet ikke efter at FCN fem minutter før tid bragte sig på 2-0. Nikolaj Kirk blev tacklet på vej frem ad banen med bolden, og det gav værterne en stor omstillingschance som indskiftede Adnan Mohammed udnyttede.

Nederlaget ærgrede Top A træner Søren Bjerg, men han var samtidig afklaret med kampens forløb:

- Indtil en times spil er det en lige kamp, der kan gå begge veje, men i den sidste halve time spiller vi med tre spillere fra årgang 00 centralt, og der er vi ikke i stand til at fastholde presset på FCN. De får nemmere ved at sætte spillet, og vi er ikke i stand til at true dem den anden vej, konstaterede Bjerg.

På Akademiet er U19 spillerne lige nu midt i terminsprøverne, og kun et fåtal af dem var derfor at finde i truppen. Det gav plads til flere U17-spillere, og de unge ulve fik i den grad lov til at gå planken ud; Normalt gør Nicolas Hautorp Madsen (billedert) sig på den centrale midtbane på FCM U17, men denne gang fik han lov til at spille venstre back overfor lynhurtige Ernest Asante – en opgave han i øvrigt løste til mere end bestået.

FCM II spiller igen mandag d. 20/3 kl. 13.00, hvor man møder OB på udebane. Se stilling og kampprogram i Reserveligaens slutspil her.

FC Nordsjælland II – FC Midtjylland II 2-0 (0-0)
48’ 1-0 Andreas Skovgaard
85’ 2-0 Adnan Mohammed

FCM II: Andreas Raahauge – Babajide David, Markus Halsti, Japhet Sery Larsen, Nicolas Hautorp Madsen – Janus Drachmann (60’ Casper Tengstedt), Gloire Rutikanga (75’ Samson Onomigho Iyede), Michael Baidoo (60’ Aziz Essaisi) – Simon Kroon (75’ Antonis Martis), Nikolaj Kirk, Mads Døhr Thychosen