21.03.2016, 18:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Getty Images

Reserverne vandt på vestkysten

Med et godt mix af superliga- og akademispillere vandt FCM II 1-0 ude over Esbjerg

En kraftig sidevind satte sit præg på tingene i kampens indledning, og med vinden i ryggen lykkedes det hjemmeholdet at få trykket FCM langt tilbage på banen. Ulvene havde svært ved at få flyttet bolden ud af egen forsvarszone, og Esbjerg spillede sig til et væld af standardsituationer i kampens første ti minutter.

Derefter fik FCM II dog etableret sig godt på banen, og var meget på bolden i resten af halvlegen.

André Rømer spillede sekser-positionen og var involveret i meget af FCM’s spil. Efter et kvarter appellerede FCM-lejren for at han blev fældet i Esbjerg-feltet, efter at han havde modtaget en stikning i dybden fra Daniel Royer, men dommer Allan Staal vinkede afværgende.

Herefter var det Esbjergs tur til at vise tænder, da Mohammed Fellahs afslutning snittede overliggeren, men stillingen var uændret 0-0 ved halvleg.

I anden halvleg var det FCM’s tur til at have vinden i ryggen, og de sidste 45 minutter kom da også til at stå i ulvenes tegn.

Stærk anden halvleg
Efter ti minutters spil chippede Simon Sterring bolden ned til Paul, der var løbet bag om Esbjergs Marco Lund. Den tidligere akademispiller reagerede ved at hive fat i nigerianeren, og så gjorde dommer Staal ligesom vinden – blæste FCM’s vej.

Ansvaret for at tage straffesparket faldt til Daniel Royer, og han udnyttede sikkert det store tilbud med en afslutning oppe i det ene målhjørne. 1-0.

Med ti minutter tilbage af kampen fik Awer Mabil en stor mulighed for at lukke tingene, da han sprintede fra alt og alle i en friløber over 30 meter. Han fik dog desværre overplaceret sin afslutning.

Fem minutter senere var det så indskiftede Mikkkel Jakobsens tur til at forsøge sig. Han modtog bolden i Esbjerg-feltet efter fikse kombinationer mellem Awer og Samson og fik sig vendt rundt, men afslutningen smældede mod stolpen. Jakobsen var en af i alt seks FCM-spillere på dagens hold, der havde alderen til at spille U17 Liga.

Royers scoring skulle dog i sidste ende vise sig at være nok, og dermed kunne FCM notere sig sin anden sejr i Reserveligaens Mesterskabsslutspil. Søren Bjerg var efter kampen fint tilfreds med indsatsen:

- Spillerne spiller i dagligdagen på tre forskellige trupper (Superliga, U19 og U17, red.), og derfor er der ikke den samme indbyrdes forståelse med sidemanden som der er normalt. Det blev dog ikke et problem, og det skyldtes at alle spillerne udfylder deres rolle: Superligaspillerne går ind og tager ansvar, og U-spillerne formår at spille den smule hurtigere, end de plejer. Det var positivt at se, siger Bjerg.

FCM II spiller igen mandag den 11/4 kl. 13.00, hvor holdet møder Brøndbys reserver på udebane.

Esbjerg fB II - FC Midtjylland II 0-1 (0-0)
55’ 0-1 Daniel Royer, strf.

FCM II: Patryk Wolanski – Mads Friis, Nicolai Damkjær, Mathias Nors (46’ Sebastian Nielsen), Andreas Poulsen (46’ Aksel Smith-Petersen) – André Rømer, Sebastian Buch Jensen (46’ Samson Onomigho), Simon Sterring (80’ Mikkel Jakobsen) – Daniel Royer, Awer Mabil, Paul Onuachu (65’ Frank Onyeka)