11.07.2016, 14:30 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Riis’ vilde uge: Debut og anfører

19-årige Kristian Riis var anfører i gårdagens sejr over AC Horsens. I torsdag fik han sin officielle debut for ulvene

Det er gået stærkt for Kristian Dirks Riis, siden han for en måned siden satte sin underskrift på en fem-årig fuldtidskontrakt med FC Midtjylland. Torsdag fik han sin officielle debut for ulvene, da han blev sendt i aktion i returkampen mod FK Suduva i Europa League.

Søndag eftermiddag bar den tidligere akademispiller så anførerbindet, da FC Midtjylland i Ikast tog imod superligaoprykkerne fra AC Horsens, som blev besejret 2-0.

- Det har været en fantastisk uge for mig. Det var en drøm og et mål for mig at få debut, og den kom i torsdags, og det var en sindssyg stor dag for mig. Det tager jeg som et stort skulderklap, siger Kristian Riis.

- At jeg så var anfører er selvfølgelig et cadeau til mig og egentlig et skulderklap i forhold til, at jeg gør noget rigtigt. Det giver én blod på tanden og lyst til mere, så det har jeg også. Jeg håber da, der falder endnu flere minutter af til mig på superliganiveau.

Den 19-årige midterforsvarer bar også anførerbindet for U19-holdet i sidste sæson – alligevel var det stort at få det om overarmen på seniorniveau.

- Det er rigtig stort. For mig ligger det naturligt at være anfører. Om jeg har et anførerbind på eller ej, er jeg stadig mig selv, men selvfølgelig giver det lige lidt ekstra at have anførerbindet på, så det er jeg stolt over.

Nye mål er sat
Han indrømmer, at det er gået hurtigere, end han havde forventet, da han mødte ind til træning som en del af superligatruppen den 14. juni - dagen efter kontrakten var underskrevet.

- Det er gået stærkt, men jeg har også fået at vide, at jeg har gjort det godt, og at det er min egen fortjeneste, at debuten kom. Så jeg kløer på. Selvfølgelig er jeg overrasket over, at den kom så hurtigt, men jeg er super glad og stolt over, at debuten kom i torsdags. Det havde jeg ikke selv regnet med, siger Riis, der har sat sig nye mål.

- Det næste mål er at starte inde i en gældende kamp. Det er jeg sikker på nok skal komme, hvis jeg bliver ved med at klø på. Det er gået sindssygt stærkt og godt for mig. Nye mål er sat, og de skal jagtes, siger Kristian Dirks Riis, som ikke har problemer med at bevare begge ben på jorden, selv om det lige nu går hans vej.

- Nu tror man endnu mere på tingene og har endnu mere blod på tanden. Jeg tror, det bliver vigtigt for mig at bevare tålmodigheden. Så er jeg sikker på, at der nok skal komme endnu flere minutter, men jeg tror også, det er vigtigt for mig lige at tage det med ro og nyde øjeblikkene. Men mere vil have mere, og det kæmper jeg for.

Vist vi har niveau
Han spillede hele kampen i midterforsvaret i gårdagens 2-0-sejr over AC Horsens.

- Jeg er super tilfreds. Det var en hård kamp for os unge. Vi var et sammensat hold af reserver og unge spillere, så jeg er tilfreds. Vi mødte et stærkt besat AC Horsens-mandskab, som havde mange profiler med, så 2-0 var en stærk præstation. Vi viste, at vi har et højt niveau og er klar, hvis trænerteamet skal bruge os, siger Riis.

Ligesom det var tilfældet i opgøret mod Skive IK, udgjorde han sammen med Alexander Munksgaard midterforsvaret, og de to kunne sammen med resten af holdet notere sig for endnu et clean sheet.

- Munksgaard og jeg har et specielt bånd. Vi er rigtig gode venner, og jeg tror, det smitter af på banen. Vi kender hinanden godt og supplerer hinanden godt. Hans mangler har jeg og omvendt. Jeg er glad for, at det var Alex, der spillede der, og jeg synes, vi fungerer rigtig godt sammen.

Kristian Dirks Riis er en del af den talentfulde årgang 97, der som førsteårs U17-spiller vandt sølv, hvorefter det blev til tre guldmedaljer i træk i akademitiden.