01.03.2020, 07:19 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Rilwan Hassan vender ”hjem”

Mandag kommer den 29-årige midtbanespiller for første gang nogensinde til MCH Arena som gæst, og Sønderjyske-spilleren erkender, at der venter en speciel oplevelse

Han kender turen.

Ind ad den store røde dør i hovedbygningen på MCH Arena.

Tværs over det skinnende stengulv i forhallen, hvor han typisk hilser på fans, ansatte og frivillige.

Derefter når han døren ind til spillertunnellen, nye hilsner og kram, og så drejer han til venstre ind til gangen, som fører ned til hjemmeholdets omklædningsrum.

Han har gjort det langt over hundrede gange, men mandag den 2. marts 2020 bliver det anderledes for Rilwan Hassan. Det bliver nemlig dagen, hvor han for første gang nogensinde drejer til højre ind til gangen, som fører ned mod gæsternes omklædningsrum.

- Jamen, selvfølgelig bliver det specielt.

Sådan siger offensivspilleren, som efter et årti i FC Midtjylland nu er hos Sønderjyske, hvor han i denne sæson har spillet samtlige kampe inklusiv to pokalkampe.

- Det er syv måneder siden, jeg forlod FC Midtjylland, og det gjorde jeg med en følelse af, at jeg forlod mit hjem, siger Rilwan Hassan, som i en ung alder kom til FC Midtjylland fra klubbens afrikanske akademi, FC Ebedei.

Han udviklede sig til at være en stor profil, både på og uden for banen, og det var i FC Midtjylland, han dannede fundamentet for sin karriere.

- Jeg savner fansene, klubben og MCH Arena, så det er lidt som at vende hjem, siger han om mandagens opgør i 3F Superligaen.

Rilwan Hassan understreger dog også, at befinder sig fremragende i Sønderjyske, hvor han har fundet den spilletid, han savnede i FC Midtjylland.

- Jeg befinder mig rigtig godt, og jeg har en god følelse. Jeg spiller masser af kampe, Sønderjyske er en god klub med mange fantastiske mennesker, så jeg er en glad mand, fortæller han og tilføjer grinende:

- Som altid.

Han elsker at spille fodbold, og han elsker mennesker, som han siger.

- I Sønderjyske har vi spillere med mange forskellige nationaliteter, men jeg holder meget af det sociale liv med alle. Vi laver masser af fis og ballade, når vi ikke arbejder hårdt på træningsbanen eller i kamp, og jeg har fra første dag gjort alt, hvad jeg kunne for Sønderjyske, hvilket jeg naturligvis bliver ved med. Også mandag aften.

Derfor kan en anden klub dog godt betyde noget stadigvæk, og det gør FC Midtjylland for den sympatiske midtbanespiller.

- Jeg har FCM i mit hjerte, klubben er en del af min krop, og det skyldes selvfølgelig, at det var der, det hele begyndte for mig. Det var i FC Midtjylland, jeg voksede, både som spiller og som menneske, og det slipper man ikke bare. Jeg glæder mig også over, at klubben klarer sig godt, siger Rilwan Hassan, som dog vil forsøge at drille hjemmeholdet i mandagens kamp.

- Jeg ved, der venter os en meget svær opgave. FC Midtjylland har et stærkt hold, men jeg håber, vi kan drille dem, selv om de er på hjemmebane, lyder det fra Rilwan Hassan, som påpeger, at han, trods de specielle følelser omkring kampen, vil arbejde som en sand professionel i de 90 minutter på MCH Arena.

Og han skal nok huske at styre ned mod det rigtige omklædningsrum.