12.02.2019, 16:01 | Af: | Foto: FC Midtjylland

RL: Midtjylland tabte i Vildbjerg

Midtjylland fik ikke kollektivet til at fungere mod Esbjerg fB, der var bedst og vandt første kamp i Reserveligaen med 3-1

FC Midtjylland åbnede i dag gruppe 3 i Reserveligaen, da Superliga-kollegerne fra Esbjerg lagde vejen forbi Vildbjerg. Trænerteamets ønske om at spille på græs, flyttede kampen fra vante rammer i Ikast til Vildbjerg, hvor der kunne præsenteres en fin bane – årstiden taget i betragtning. 

Midtjylland havde fem U17-spillere med i dagens trup, da U19 i morgen tester formen mod Malmö FF i Sverige, inden det i næste uge går løs mod AS Roma i UEFA Youth League.  

Dagens kamp var blot få minutter gammel, da Esbjergs angrebsduo, bestående af Brent McGrath og Yuri Yakovenko, bød sig til og bragte vestjyderne i front. Australske McGrath brød igennem i højresiden og alene med Mikkel Andersen sendte han bolden i mål, trods en hurtig refleks fra den midtjyske målmand. 

Der skulle dog ikke gå længe før FCM-offensiven også stemplede ind. Efter ti minutter forsøgte Kraev sig fra distancen og minuttet senere blev Georges afslutning afvist af en heroisk forsvarsspiller på stregen. Returbolden røg ud til Kraev, der for anden gang måtte se Lasse Mikkelsen redde, inden Okosun over to omgange måtte se målmanden få bolden under kontrol. 

Stik mod spil og chancer var det dog Esbjerg, der endnu engang kunne juble, da de resolut hamrede bolden i nettaget fra kanten af feltet. 2-0 til gæsterne uden chance for Mikkel Andersen i buret.   

Pyry Hannola var tæt på at reducere, men finnens afslutning røg direkte i brystet på keeperen. Kort før pausen kom Midtjylland dog på tavlen, da Manjrekar James oversprang med- og modspillere i feltet og stangede 1-2-målet i kassen efter et præcist hjørnespark af Mabil.

Få minutter inde i anden halvleg måtte Onyeka lade sig udskifte efter et slag på hoften og i det 51. minut tilkæmpede Esbjerg sig et straffespark. En lang bold blev sendt i dybden og Thychosen krydsede angriberen løbebane, hvilket resulterede i et korrekt straffespark.  

I den resterende del af opgøret havde Esbjerg flere nærgående forsøg og indskiftede Oti måtte se sit hovedstød afvist af stolpen. Der blev dog ikke scoret yderligere og Esbjerg kan sætte tre fortjente point ind på kontoen efter en kamp, hvor Midtjylland aldrig fik kollektivet til at fungere. 

- Jeg er skuffet over indsatsen – ikke på energi og vilje, for drengene kæmpede for det – men som hold. Vi får det ikke til at fungere, hverken offensivt eller defensivt, og vi giver alt for mange chancer væk. Esbjerg var bedst i dag og der er ikke meget at sige til sejren, fortalte assistenttræner Kristian Bak efter slutfløjtet. 

FC Midtjyllands startopstilling
Mikkel Andersen, Jens-Lys Cajuste, Manjrekar James, John Ndjate, Pyry Hannola, Frank Onyeka (ud: 47), Ayo Okosun (ud: 75), Mads Døhr Thychosen, Bozhidar Kraev, Mayron George (ud: 60), Awer Mabil (ud:46) 

Bænken
Oliver Ottesen, Tobias Damtoft, Emil Sand (ind: 46), Kristoffer Lund (ind: 47), Aral Simsir (ind: 60), Frederik Christensen (ind: 75)