16.09.2019, 16:02 | Af: Administrator | Foto: FC Midtjylland

RL: Snævert nederlag

Trods overvægt i spil og chancer måtte reserverne se sig slået med 2-1 af Viborg i Vildbjerg

Dagens reserveopgør mod Viborg FF var rykket til Vildbjerg, da banernes beskaffenhed, grundet megen nedbør, ikke var optimale på træningsanlægget i Ikast. 

Det polerede spil var lagt på hylden i kampens indledning, som var præget af mange nærkampe og stor fysisk fra begge mandskaber. I glimt lykkes det dog Junior Brumado at drive gæk med Viborg-forsvaret og inden for de første kvarter bød han sig til over flere omgange. Størst var muligheden da Ingvar Jónsson i Viborg-buret blev fanget på mellemhånd, men hårdt presset glippede chancen for den unge angriber. Den missede mulighed påvirkede dog langt fra selvtilliden hos Brumado og blot få minutter senere måtte Jónsson diske op med en flot fodparade for at holde brasilianeren fra et føringsmål. 

Bedst som en midtjysk føring hang i luften, tog Viborgs Mads Kjellerup sagen i egen hånd og sparkede 0-1 målet i kassen med en veltimet afslutning uden for feltet. Føringsmålet ændrede ikke ved kampbilledet, hvor midtjyderne var bedst – og ville mest med bolden – men efter en god halv times tid opstod en stor misforståelse i defensiven og så stod der pludselig 2-0 til gæsterne. Jónsson forsøgte sig med et langt udspark efter et FCM-frispark omkring feltet og her gik Kirk og Dawa fejl af hinanden, hvilket resulterede i en friløber til Viborg, hvor Mikkel Andersen – alene mod to modspillere – blot kunne se til, da Moses trillede bolden over stregen. 

Midtjylland var fortsat bedst i de fleste af spillets facetter efter pausen, men det kneb med at skabe de helt åbne chancer. Sådan en behøvede Victor Dawa dog heller ikke for at bringe spændingen tilbage i opgøret. Efter 69 minutter afsluttede han resolut fra distancen og Jónsson måtte se sparket stryge i nettet. 

I det efterfølgende angreb var Nicolaisen tæt på at udligne, da han på ekvilibristisk vis fik afsluttet med ryggen til mål.  

Mod slutningen af opgøret foretog Kristan Bak og trænerteamet en række udskiftninger, hvilket gav spilletid til Hanus Sørensen, Justice Ohajunwa, Anders Kaiser og John Ndjate fra U19, samt U17-spilleren Victor Lind.

I de døende minutter fremtvang Justice et frispark på feltkanten og Ndjate blev spillet fri i feltet, men en udligning blev det ikke til og dermed kunne Viborg trods et stort pres i slutminutterne trække sig sejrsrigt ud af reservekampen med 2-1. 

Kampfakta
Reserveliga: FC Midtjylland-Viborg 1-2 (0-2) 

22’ 0-1: Kjellerup
34’ 0-2: Moses
61’ 1-2: Dawa

FC Midtjyllands startopstilling
Mikkel Andersen, Nicolaj Kirk, Søren Reese, Rasmus Nicolaisen, Nikolas Dyhr, Nicolas Madsen, Pyry Hannola, Gustav Isaksen, Victor Dawa, Paulinho, Junior Brumado. 

Bænken
Oliver Ottesen, John Ndjate, Anders Kaiser, Victor Lind, Hanus Sørensen, Justice Ohajunwa. 

Viborgs trup 
Ingvar Jónsson, Mads Knügle, Alexander Fischer, Jacob Dehn, Nikko Boxall, Simon Trier, Simon Søndergård, Marcus Jørgensen, Mads Frederiksen, Emil Scheel, Mads Kjellerup, Mads Søndergaard, Gustav O. Hansen, Alassana Jatta, Christian Moses, Anton Gaaei, Abdul Wahid Hanan

Det resterende program i efterårets Reserveliga ser foreløbigt således ud: 
19.11.19 kl. 14:00: FC Midtjylland – Silkeborg IF på Ikast Stadion
02.12.19 kl. 14:00: Silkeborg IF - FC Midtjylland på JYSK Park