16.07.2019, 15:20 | Af: | Foto: FC Midtjylland

RL: Tørre tæsk i Ikast

Esbjerg fik ørene i maskinen, da FC Midtjylland vandt 7-1 i dagens opgør i Reserveligaen. Artem Dovbyk scorede hattrick

I fredags åbnede FC Midtjylland og Esbjerg fB den nye sæson i 3F Superligaen og i dag stod de to mandskaber igen ansigt til ansigt – denne gang i Reserveligaen. 

Allerede fra kampens start stod det klart, at de fremmødte tilskuere skulle blive vidner til en særdeles underholdene affære - særligt for de midtjyske fans. Således var stillingen 4-0 efter blot 17 minutter. 

Jens-Lys Cajuste åbnede scoringen efter fem minutter, da den unge midtbanespiller satte sidste fod på et hjørnespark fra Nikolas Dyhr. Kort efter gik Mads Døhr Thychosen til baglinjen og sendte et indlæg i feltet, hvor Artem Dovbyk sprang højest blandt venner og fjender og stangede 2-0 målet i nettet. 

De hurtige føringsmål fik dog ikke FC Midtjylland-spillerne til at træde på bremsen. Tværtimod. Efter 16 minutter sendte Mikael Anderson Gustav Isaksen i dyben og alene med Mathias Rosenørn i Esbjerg-buret svigtede knægten fra Roslev ikke. Blot ét minut senere lå bolden i netmaskerne igen. Jens-Lys Cajuste vendte på midten af banen, spillede et-to med Awer Mabil og servede bolden ud til Dyhr på venstrekanten. Herfra sendte Dyhr bolden i feltet, hvor Dovbyk pillede bolden ned, rev sig fri af forsvaret med en sparkefinte og eksekverede med en hård afslutning. 

Der skulle gå over en halv time før Esbjeg kunne notere sin første afslutning mod mål. Det var dog ikke et forsøg, der gav Mikkel Andersen sved på panden. Kort før pausen måtte Andersen dog se sig passeret, da Esbjerg fandt plads bag den midtjyske bagkæde og alene med Andersen, blev bolden sendt fladt i mål. 

I første halvlegs overtid var Anderson tæt på at score direkte på frispark, men det blev ved fem scoringer i de første 45 minutter. 

Trænerstaben benyttede pausen til at sende Tim Sparv på banen i stedet for Søren Reese, men det var også den eneste ændring der var at se, for FC Midtjyllands sprudlende offensive takter fortsatte. I anden halvegs indledning var Awer Mabil tæt på at udbygge føringen over to omgang, men i begge forsøg måtte han se sig reddet at Rosenørn. 

Således gik det dog ikke efter 53 minutter, da Dovbyk elegant pillede bolden ned og lagde den til rette for fødderne af Tim Sparv, som sublimt gjorde det til 5-1 med en hård, flad afslutning fra feltkanten. Og tre minutter senere scorede Dovbyk sit tredje mål i kampen, da han headede bolden i mål bag en sagesløs Rosenørn efter flot forarbejde af Isaksen.

Selvom der ikke var tvivl om kampens udfald forsatte Midtjyllands offensive dominans og efter små 70 minutters spil faldt opgørets sidste scoring, da Isaksen og Esbjerg-målmand Rosenørn i forening fik prikket bolden over stregen. 

I slutminutterne blev Bozhidar Kraev, Henry Uzochokwu og Jibril Abubakar sendt på banen og var med til at fuldende en imponerende indsats mod et slagent Esbjerg-mandskab. 

Kampfakta
Reserveliga, pulje 3: FC Midtjylland-Esbjerg fB 7-1 (4-1)

1-0: Jens-Lys Cajuste (assist Nikolas Dyhr)
2-0: Artem Dovbyk (assist Mads Døhr Thychosen)
3-0: Gustav Isaksen (assist Mikael Anderson)
4-0: Artem Dovbyk (assist Nikolas Dyhr) 
4-1: Esbjerg fB
5-1: Tim Sparv (assist Artem Dovbyk)
6-1: Artem Dovbyk (assist Gustav Isaksen)
7-1: Gustav Isaksen

FC Midtjyllands startopstilling
Mikkel Andersen, Manjrekar James, Søren Reese, Rasmus Nicolaisen, Mads Døhr Thychosen, Jens- Lys Cajuste, Mikael Anderson, Awer Mabil, Nikolas Dyhr, Gustav Isaksen, Artem Dovbyk.

Bænken
Oliver Ottesen, Henry Uzochokwu, Tim Sparv, Bozhidar Kraev, Jibril Abubakar