17.03.2019, 19:03 | Af: Nicolai Dupont | Foto: Daniel Stentz

Saksespark sikrede dramatisk FCM-sejr

Onyeka blev matchvinder i en underholdende 2-1 sejr over SønderjyskE på MCH Arena.

Det var et SønderjyskE-mandskab uden det helt store at spille for, som søndag besøgte MCH Arena.

Gæsterne lå inden kampen på 11. pladsen i Superligaen uden mulighed for at nå hverken 10. eller 12. pladsen. 

Derfor kunne Glen Riddersholms tropper spille uden stort pres, og det kunne man se på banen. Gæsterne kom ud til første halvleg med masser af fart og offensive kvaliteter.

Og det gav pote efter bare fire minutter. Her tabte FCM-forsvaret bolden på kanten af feltet, og det udnyttede Mart Lieder. Angriberen fik med hjælp fra Joel Andersson og en hulens masse tilfældigheder listet bolden over stregen.

Hjemmeholdet svarede dog igen 20 minutter senere, da Onyeka forlængede et hjørnespark fra Jakob Poulsen. Ved bagerste stolpe dukkede Rafal Kurzawa op og sparkede bolden i mål. Polakken havde ligesom Manjrekar James fået sin første superligastart til dagens kamp.

Efter pausen kunne de 7132 tilskuere se hjemmeholdet bringe sig foran efter 59 minutter. Frank Onyeka fik lidt tilfældigt bolden i hovedet ind i det lille målfelt og fulgte selv op med et halvt saksespark. 2-1. 

Det var FC Midtjylland, der sad på det meste af spillet i anden halvleg, og især Paul Onuachu og Evander var tæt på flere gange.

I kampens sidste minutter blev der skruet op for dramaet. SønderjyskE-spillerne tog bolden i stedet for at spille fair play. Få sekunder senere fik de tilkendt et frispark på kanten af FCM-feltet, men dommer Jens Maae omstødte dommen, da der inden da var offside.

I minutterne efter kom temperamenterne i kog på sidelinjen, og gæsternes cheftræner Glen Riddersholm blev forvist for banen.

Det blev dog ved 2-1, og FC Midtjylland holder derved fast i FCK i toppen af Superligaen.