25.10.2019, 09:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Scholz frygter ikke en sen Esbjerg-scoring igen

FC Midtjyllands to seneste kampe på Blue Water Arena er endt 2-2 via sene udligninger af hjemmeholdet

Da FC Midtjylland senest besøgte Blue Water Arena i Esbjerg i begyndelsen af april i år, endte opgøret 2-2 på en overtidsudligning af hjemmeholdets Rudolph Austin.

I november 2018 var scenariet præcis det samme, da Adrian Petre i overtiden udlignede til 2-2 for Esbjerg-mandskabet, men det får nu ikke FC Midtjyllands rutinerede forsvarsspiller Alexander Scholz til at vandre rundt som et nervevrag inden fredagens udekamp mod Esbjerg fB på Blue Water Arena.

- Jeg tænker ikke: Uh ha, nu må de endelig ikke score til sidst. Jeg tænker mere: De skal ikke score til sidst, slår Alexander Scholz fast, og der er flere modeller, som kan understøtte FCM-spillerens udsagn.

- For det første kan vi sørge for at have en føring på mere end et mål, som han siger med et skævt smil:

- Men fører vi for eksempel med et mål tæt på afslutningen af kampen, handler det om flytte spillet så langt væk fra vores mål som muligt, og det har vi været gode til i denne sæson. Derudover håber vi også på, at marginalerne ikke tipper Esbjergs vej for tredje gang i træk på Blue Water Arena.

Alexander Scholz er, sammen med resten af truppen, opsat på at bevise, at det er muligt at spille sig til tre point hos sydvestjyderne, men han forventer endnu en slidsom arbejdsdag fredag.

- Esbjerg vil helt sikkert være godt organiseret, og det giver mange dueller og andenbolde at kæmpe om. Det virker også til, at Esbjerg-spillerne er ekstra klar mod os, men det er kun med til at gøre disse kampe ekstra sjove. Jeg forventer dog ikke, at de pakker sig helt sammen på egen bane, og vi skal som tophold være klar til at møde kompakte modstanderhold stort set hver gang, siger Alexander Scholz.

Han er lige så rolig uden for banen, som han virker, når han sammen med anfører Erik Sviatchenko styrer FCM's stærke defensiv på banen, og at der til tider er kritik af spillet fra menig mand, tager han med ophøjet ro.

- Generelt lytter jeg ikke til den slags - det vigtigste for mig er den kritik, som staben omkring holdet kommer med. Vi scorer måske ikke så mange mål som tidligere lige nu, men vi producerer chancerne, og så har vi oppet os på andre områder, siger han uden at nævne en defensiv, som kun har tilladt fem scoringer imod i 13 Superligakampe i denne sæson.

- Jeg er helt rolig i forhold til den snak, der opstår derude, for jeg ved, at folk arbejder stenhårdt. Vi skal også have for øje, at vi faktisk spiller med et meget ungt hold, og vi øver os hele tiden på at integrere en hurtigere og mere sikker boldomgang på holdet, lige som vi vedvarende forsøger at minimere fejl, siger Alexander Scholz, som brugte dagen inden kampen på at træne og derefter fejre sig selv.

Den stærke FCM-spiller fyldte nemlig 27 år i går.