21.10.2018, 16:01 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Scholz: Vi kom os over mavepusteren

4-1 sejren på Right to Dream Park i Farum kom ikke uden kamp - hvilket Alexander Scholz var et synligt bevis på

Umiddelbart lyder 4-1 overbevisende, men FC Midtjylland og den debuterende cheftræner Kenneth Andersen måtte lørdag slide for både point og løn på kunstgræsset i Farum, hvor FC Nordsjælland som altid bed velspillende fra sig i løbet af opgøret.

At der var tale om reel kamp var Alexander Scholz et synligt bevis på - den stærke forsvarsspiller røg efter en lille halv times spil ned efter en luftduel med værternes Victor Nelsson, og blodet flød fra en dyb flænge i hovedbunden hos Alexander Scholz.

Han blev tilset af FC Nordsjællands læge, lappet sammen i samarbejde med FC Midtjyllands sundhedsstab, og så entrerede en hårdfør Scholz banen igen.

- Det var en almindelig duel, og jeg mærkede, at jeg blev ramt. Der gik lige et par sekunder, inden smerterne kom, og jeg nåede at observere, at FCN-spilleren også røg ned. Da jeg kom op, fornemmede jeg hurtigt, at jeg ikke var svimmel, og så handlede det bare om at komme på banen igen hurtigst muligt, siger Alexander Scholz.

Han anerkendte et godt spillende FC Nordsjælland-hold, men det var en mavepuster, da hjemmeholdet udlignede til 1-1 i begyndelsen af anden halvleg, hvor midtjyderne ellers havde en stærk periode.

- Vi vidste, de ville komme til chancer, for det gør de altid. De spiller en rigtig god gang fodbold, men heldigvis slog vi hurtigt tilbage efter deres udligning, og det var dejligt, at det skete på en kontra. Ofte har man fokus på ikke at blive fanget i en omstilling, og så er det selvfølgelig rart, når vi lykkes med en af slagsen den modsatte vej, siger Alexander Scholz.

I forhold til Kenneth Andersen som ny cheftræner havde sejren stor værdi, mener FCM-forsvareren, som spillede kampen til ende med en stor bandage rundt om hovedet.

- Som spiller registrerer man naturligvis en ny cheftræner, men ellers fokuserer alle på den næste opgave. At vi sikrede os sejren har afgjort stor værdi for os, og med en ny cheftræner var de tre point ekstra vigtige. Nu har vi en uges tid med lidt mere ro på, og det er godt med henblik på næste opgave mod Brøndby IF, siger Alexander Scholz, som trods uheldet i Farum er klar til at jagte nye tre point, når Brøndby IF gæster MCH Arena.