22.06.2016, 19:30 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Sejr over Esbjerg i første test

Mange spillere fik chancen for at vise sig frem for trænerteamet, da FCM vandt 2-1 over Esbjerg i Skjern

Trænerteamet har rystet posen for at give nogle af de unge spiller chancen i sommeropstartens første reelle træningskamp mod Esbjerg fB.

Anders Hagelskjær, Kristian Riis, Gloire Rutikanga, Kaan Kairinen, David Babajide og Awer Mabil er med fra start. Samtidig stiller Johan Dahlin op mellem stængerne efter at være kommet tilbage fra en længere skadesperiode.

Derudover starter jakob Poulsen, Patrick Banggaard, Martin Pusic, Rasmus NK

Kampen foregår på samarbejdsklubben Skjern GF’s anlæg i anledning af klubbens 100 års jubilæum, og det er en fin plæne, der står i fuld sol og 20 graders varme her onsdag aften.

Efter ti minutters spil kommer FC Midtjylland frem til kampens første store chance. På et hjørnespark i højre side kommer Patrick Banggaard frem til en hovedstødsmulighed forrest i feltet. Han får et fint træf på headeren, men Esbjergs keeper var på plads inde på stregen.

Efter 23 minutter slår Kristian Riis en høj bold bag om forsvaret ned i højre siden mod Rasmus NK, der er løbet i dybden. NK tager et træk og slår bolden mellemfladt ind i feltet, hvor Martin Pusic kommer først på bolden i det lille felt. Han kan styre bolden op i det kørte hjørne. 1-0 til FC Midtjylland på et flot mål.

Kun to minutter senere slår Jakob Poulsen et flot sideskifte mod venstre, hvor Babajide David er én mod én. Med et hurtigt træk mod højre kommer han fri af forsvarsspilleren, men sparker desværre lige på målmanden.

Efter en halv time er det Gloire Rutikanga, der er kommet til FC Midtjylland fra Skjern GF, der sender Babajide David i dybden med en lang aflevering mellem centerforsvareren og backen, og David er hurtig nok til at komme først på den. Desværre var afslutningen ikke god nok til at true keeperen.

Minuttet efter får Esbjerg deres første gode forsøg afsted efter et hjørnespark. Men hovedstødet bliver for højt, og Johan Dahlin kan se den gå over mål.

Efter 33 minutter kommer den gamle FCM-back Leon Jessen afsted på et kontrastød. Han får en flad afslutning afsted på kort stolpe i venstre side, men Johan Dahlin er på plads med en fodparade. Ud over Leon Jessen startede tidligere FCM’er Mads Hvilsom også for Esbjerg, efter at de netop har hentet ham fra Tyskland.

Lige får pausen sparker Jakob Poulsen hjørnespark i venstre side. Den ligger tæt på målet, og Martin Pusic står tæt på mål, men han header alligevel bolden over mål. Pausestillingen er 1-0 til FC Midtjylland.

Anden halvleg
Til anden halvleg skifter trænerteamet stort set hele holdet. Johan Dahlin bliver på mål Gloire og David fortsætter på banen, mens Andre Rømer, Kian Hansen, Aleksander Munksgaard, Filip Novak, Kristoffer Olsson, Daniel Royer, Jakup Thomsen og Paul Onuachu kommer ind og erstatter Riis, Banggaard, Mabil, NK, Hagelskjær, Pusic, Poulsen og Kaan.

Med Jakup Thomsen og Paul Onuachu i front ændres opstillingen fra en 4-1-4-1 til en 4-4-2.

Efter 52 minutter kommer Daniel Royer igennem på højrekanten, og han lægger et indlæg ind i Paul Onuachus brysthøjde. Han må regulere lidt for at få hovedet på, men han får et godt træf. Desværre header han lige over mål på det korte hjørne.

Efter 65 minutter spiller Alexander Munksgaard en bold op på Paul Onuachu. Han vipper stille og roligt bolden videre til sin angrebsmakker Jakup Thomsen, der kan løb ind i feltet. Da han afslutter kommer der en Esbjergforsvar på tværs, og afslutningen ender med et hjørnespark efter et flot opspil.

På dette tidspunkt går Babajida David og Gloire Rutikanga ud og bliver erstattet af Awer Mabil og Kaan Kairinen.

Efter 68 minutter begår Esbjerg en stor fejl. Ved et målspark presser FC Midtjylland højt op for at stresse forsvaret, og det må man i den grad sige bliver tilfældet. Victor Pálsson modtager bolden i højre side, og da han vil spille tilbage til målmanden kommer han til at sparke den over keeperen og ind i eget mål. 2-0 til FC Midtjylland.

To minutter senere er den gal i den anden ende. På et indlæg får FC Midtjylland ikke clearet bolden ordentligt, og Jacob Lungi kan stille og roligt sparke bolden ind over stregen. 2-1 til FCM.

Efter 78 minutter slår Esbjerg kontra, og Alexander Munksgaard nedlægger Jacob Lungi. Han indkasserer et gult kort og giver et frispark uden for feltet. Det er et godt slået frispark, men Johan Dahlin har styr på bolden, der er slået hen over muren i kort hjørne. Den store svensker slår bolden over overliggeren.

Kampen ender 2-1 til ulvene.