15.03.2016, 21:02 | Af: Martin Duus | Foto: Getty Images

Sejr til reserverne i ni-måls-kamp

Hele 5-4 lød slutcifrene, da FCM's reserver her til eftermiddag slog OB's ditto

Det var to kompetente hold, der i dagens opgør indtog græsset i Vildbjerg. Gæsterne fra Odense havde i blandt mange superliga-spillere den gamle FCM-kending Izunna Uzochukwu med, mens hjemmeholdet stillede med både Paul Onuachu, André Rømer og Mikkel Duelund for at nævne nogle.

Den høje kvalitet betød mange chancer, og det blev lange Onuachu, som først fik udnyttet en af dem. Et kvarter var spillet, da nigerianeren opsnappede en bold fra en forsøgt stikning fra Kristoffer Olsson. Et par træk senere kunne han sætte den i kassen til 1-0-føring.

Blot fem minutter senere ville Mikkel Duelund også være med. Et indlæg ramte hånden på en OB-spiller, og dommeren pegede på pletten. Sikkert sendte den netop udtagne U19-landsholdsspiller bolden i nettet til 2-0 FCM.

Det lignede i den grad et opsat hjemmehold, men ligesom tomåls-føringen blev sat ind, reducerede OB til 2-1 få minutter efter. Indtil da havde halvlegen ellers lignet en ren FC Midtjylland-dominans. Mere skete der ikke i halvlegen.

- Første halvleg var helt sikkert vores, hvor vi får skabt en masse chancer og spiller roligt og godt med bolden. Hen mod slutningen bliver vi dog for ivrige og overlader lidt for meget til OB, lød pausekommentaren fra trænerteamet i skikkelse af Søren Bjerg.

Mål på mål
Seks mål skulle der nu findes i anden halvleg, og igen var det ulvene, som var først med målscoringen, da otte minutter var passeret af halvlegen. Østrigske Daniel Royer modtog bolden efter flot spil i venstre side, inden han fra 20 meter tordnede bolden i mål - 3-1.

Med to mål op igen, troede man, at opgøret kun gik en vej, men OB skulle kun bruge seks minutter til at bringe fornyet spænding ind i opgøret til 3-2.

Herefter skiftede FCM unge Viktor Torp ind i stedet for Olsson, mens målscorer Paul Onuachu blev taget ud til fordel for Samson Onomigho. Sidstnævnte skulle vise sig at få en betydelig rolle kort efter.

For i det 65' minut rørte måltavlen på sig igen. Duelund blev spillet fri af netop Samson, og 'Due' satte køligt sit andet mål ind til 4-2 føring.

Kampen blev nu mere hektisk i takt med flere udskiftninger, og chancerne bølgede frem og tilbage. Men at være foran med to mål er ofte den farligste føring i fodbold, og det måtte FCM sande. I minut 70 og 78 var det nemlig OB, som formåede at få udlignet til stillingen 4-4 og spændingen tog til.

Og blot få minutter før tid blev den udløst, da indskiftede Samson kunne krone sig selv til matchvinder efter et flot opspil og sætte kampens niende mål i nettet. FCM sejr på 5-4.

- I dag får vi skabt rigtig mange gode offensive momenter og var generelt gode på den sidste tredjedel af banen. Det er vi meget tilfredse med og også det, at vi er farlige på forskellige måder. Selvfølgelig ser det ikke perfekt ud defensivt, men i de her kampe er det ofte forskellige konstellationer, så relationerne sidder ikke lige i skabet altid.

- Kampe som denne er vigtige, fordi vi får matchet de unge mod svære modstandere og får kamptræning til flere superligaspillere, så alt i alt er det rart med den første sejr efter vinterpausen, fortæller Søren Bjerg efter Reserveholdet startede ud med et nederlag i den første kamp mod Randers FC.

Næste opgør for reserverne er mandag den 21. marts klokken 14.00 på udebane mod Esbjerg fB.

FCM II - OB II 5-4 (2-1)
15' 1-0 Paul Onuachu
20' 2-0 Mikkel Duelund (str.)
22' 2-1 OB
53' 3-1 Daniel Royer
59' 3-2 OB
65' 4-2 Mikkel Duelund
70' 4-3 OB
78' 4-4 OB
87' 5-4 Samson Onomigho

Start-11: Patryk Wolanski, André Rømer (70' Nicolai Damkjær), Alexander Munksgaard, Anders Hagelskjær, Bödvar Bödvarsson, Kristoffer Olsson (60' Viktor Torp), Mikkel Duelund, Marcos Ureña (70' Simon Sterring), Awer Mabil, Daniel Royer, Paul Onuachu (60' Samson Onomigho)

Ubenyttet: Jákup Thomsen, Andreas Poulsen, Simon Petersen