05.05.2019, 09:16 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Selvtillid og tro skal med til Fyn

Tre ting bliver ekstra vigtige for os mod OB, siger Kristian Bach Bak inden aftenens udekamp på Nature Energy Park i Odense

Kampene mod OB har i denne sæson været nogen af de bedste.

Sådan siger FC Midtjyllands trænerassistent Kristian Bach Bak inden sæsonens sidste møde med fynboerne.

De to mandskaber går på banen velvidende, at FC Midtjylland ikke har tabt i Odense de seneste fire år, og derudover kommer gæsterne med en frisk 2-1 sejr over FC Nordsjælland.

- Det er jo to forskellige stilarter, som mødes, når vi spiller mod OB. De vil gerne spille meget med bolden med mange afleveringer, og det har vi været gode til at drage nytte af den seneste tid, siger Kristian Bach Bak.

Derfor handler det om en plan, som blandt andet rummer kynisme og direkte spil hos gæsterne.

- Fysik, udtryk og et afklaret mind-set bliver afgørende punkter for os, mener Kristian Bach Bak, som så lidt af det i de sidste 45 minutter mod FC Nordsjælland.

- Vi spillede i Farum ud fra en kompakt defensiv struktur, og FC Nordsjælland fik da heller ikke så mange chancer som vanligt, men omvendt betød det også, at vi ikke fremstod som det flotteste offensive hold i landet, som Kristian Bach Bak siger med et skævt smil, inden han straks tilføjer:

- Men vi var kyniske i det offensive spil.

Han håber, at FCM-mandskabet i Odense bygger et lag eller to mere på det offensive spil, uden det går ud over den defensive struktur.

- I den sammenhæng er selvtillid og tro vigtige egenskaber hos spillerne, og vi skal integrere en større frihed i vores spil. Spillerne vil så gerne, og jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til det, jeg ser på træningsbanen til daglig, siger Kristian Bach Bak, som refererer til FC Nordsjælland-kampen, når han skal understøtte det.

- Da Paul scorede sit første mål, frigjorde det masser af kræfter, energi og tro, både hos ham og resten af holdet. Vi så jo også Gustav Wikheim komme på banen og drible mere og bedre end meget længe. Det er den slags, vi skal se mere af i de kommende kampe, slår Kristian Bach Bak fast.