31.07.2016, 19:00 | Af: | Foto: Getty Images

Sisto solgt til Celta Vigo

Pione Sisto skifter til sidste sæsons nummer seks i den spanske La Liga

Han har tryllebundet det midt- og vestjyske fodboldpublikum på MCH Arena. Med sit rappe fodboldskifte og frække driblinger har Pione Sisto været en publikumsyndling, men nu venter nye udfordringer for den 21-årige lokale knægt fra Tjørring.

FC Midtjylland er nemlig blevet enige om et salg med den spanske La Liga-klub Celta Vigo, der i sidste sæson sluttede som nummer seks i den hjemlige liga.

- Det er endnu et stort øjeblik for vores talentudvikling, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

Akademiet bevist sit værd
- Vi er rigtig stolte af handlen. Akademiet har igen bevist sit værd. Pione er en lokal knægt fra Tjørring, vi nu har solgt til en stor udenlandsk klub. Det er både Klubsamarbejdets, Akademiets og førsteholdets fortjeneste, så stor ros til alle i FC Midtjylland, siger Claus Steinlein.

Der har flere gange været optræk til, at Pione Sisto skulle prøve sit talent af i udlandet, og sportsdirektøren under den tidligere akademispiller at få chancen.

- Han har fortjent det. Han har selvtrænet meget, han har været professionel og virkelig arbejdet hårdt. Også i den periode, hvor der var knap så meget medvind på cykelstien, har han gjort alt for at komme tilbage. Han er en af de spillere, man virkelig under det. Han har både et stort talent og en enorm vilje, lyst og sult til at være fodboldspiller, siger Steinlein og tilføjer.

- Jeg håber, alle folk har nydt det, han har vist på MCH Arena, for det er helt unikt.

Stolt over salg
Det er dog altid med blandede følelser, at han sender en af ”sine” akademidrenge videre i karrieren.

- Man har det altid ambivalent, for han er kommet rigtig godt i gang i efteråret. Men vi er også rigtig stolte over, at vi som klub igen er lykkedes med at udvikle en spiller, vi kan sælge til en stor europæisk klub, siger Claus Steinlein.

Pione Sisto har været med på FCM-talentfodboldskoler, gået på FCM Elitefodboldskole i Herning, inden turen gik videre til fodboldakademiet i Ikast.