24.07.2016, 21:30 | Af: | Foto: Getty Images

Skarphed i anden halvleg gav storsejr

FC Midtjylland kom til masser af chancer mod FC Nordsjælland og vandt fortjent 4-0

Det er sjældent, man kan være utilfreds efter en 4-0-sejr. Og det var FCM-lejren da heller ikke, men faktisk kunne de midtjyske gæster i Farum havde vundet endnu større. For allerede i første halvleg kom ulvene til store chancer, men først i anden halvleg fik holdet hul på bylden.

Og det var anfører Jakob Poulsen, der åbnede ballet, da han efter 68 minutter udnyttede et straffespark begået mod Filip Novak. Det var i øvrigt Poulsens 11. straffesparksscoring i Alka Superligaen, hvilket gør ham til den spiller med flest straffespark uden at have misbrugt.

Alligevel var det Pione Sisto, der fik lov at score på kampens andet straffespark, da han udnyttede det straffespark, som blev begået med Rilwan Hassan til at bringe gæsterne foran 3-0.

Forinden straffesparksscoringen havde indskiftede Pione Sisto dog gjort det til 2-0 efter 75 minutter, og dribleren fra Tjørring nåede også at sende en afslutning på overliggeren og helflugte en afslutning lige over mål.

Den målfarlige venstreback Filip Novak ville også være med i festen. Allerede i første halvleg havde han headet på overliggeren, men kort før tid lykkedes det så for tjekken at komme på tavlen, da han var hurtigst ved forreste stolpe og listede bolden i kassen til 4-0.

Foruden et hav af midtjyske chancer bød kampen også på comeback til Jonas Borring, der fik den sidste halvtime på grønsværren i Farum og viste, at han er klar til at kæmpe om spilletid i FCM-trøjen.

FC Midtjylland fik med 4-0-sejren i ryggen en perfekt optakt til torsdagens opgør i Europa League og kan rejse til Ungarn med masser af selvtillid og et clean sheet.

FC Nordsjælland – FC Midtjylland 0-4 (0-0)
0-1 Jakob Poulsen 68’ (straffespark)
0-2 Pione Sisto 75’
0-3 Pione Sisto 82’ (straffespark)
0-4 Filip Novak

Start-11: Mikkel Andersen, Rasmus Nissen Kristensen, Kian Hansen, Patrick Banggaard, Filip Novak, Jakob Poulsen, Kristoffer Olsson, Rilwan Hassan (83’ André Rømer), Vaclav Kadlic (71’ Jonas Borring), Mikkel Duelund (58’ Pione Sisto), Paul Onuachu

Bænk: Johan Dahlin, Kristian Riis, André Rømer, Markus Halsti, Jonas Borring, Pione Sisto, Mads Døhr Thychosen