06.10.2018, 13:37 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Små midler men stor vilje hos Vendsyssel FF

FC Midtjyllands Kristian Riis er glad og taknemmelig for sin sæson hos nordjyderne, som søndag aften gæster MCH Arena

Sæsonen 2017/2018 er en, Kristian Riis husker.

Den 21-årige FC Midtjylland-spiller, som i denne sæson er udlejet til Esbjerg fB, var i sidste sæson med til at spille Vendsyssel FF op i landets bedste fodboldrække, og det var i sig selv en stor oplevelse. Det var mødet med klubben og folkene bag dog i høj grad også.

- Vendsyssel FF har måske ikke de store midler, men til gengæld er nærværet og viljen på et meget højt niveau. Det er en klub, som tager sig godt af de mennesker, som er der, fortæller Kristian Riis.

Han glæder sig over, og er imponeret af, at Vendsyssel FF har vist sit værd efter oprykningen til Superligaen, men da han havde sin base i Hjørring, var spillestilen anderledes.

- I den næstbedste række var vi mere dominerende og boldbesiddende, mens stilen i dag er mere afventende. Det er dog stadig på en bund af stort sammenhold og en stærk vilje, og efter min mening har de fortjent flere point end dem, de har fået, mener Kristian Riis.

Han er ikke i tvivl om, at Vendsyssel FF søndag kommer til Herning med stor power, men det er også nødvendigt for at matche FC Midtjylland, forudser Riis.

- De har i Jens Berthel Askou en sindssyg dygtig træner, men selvfølgelig venter der en svær kamp på MCH Arena, og jeg tror da også, at FC Midtjylland ender med at vinde kampen – men det bliver ikke uden kompetent modstand.

Kristian Riis tænker tilbage på tiden i Vendsyssel FF med et stort smil på læberne, for det var en god tid i en klub, hvor de gør meget for at få det enkelte menneske til at fungere – for så fungerer holdet også.

- Jeg er virkelig taknemmelig for min tid i Vendsyssel FF, og jeg er både glad for og stolt af, at jeg var med til at spille klubben op i den bedste række, siger Kristian Riis, som lige nu er godt i gang med at genfinde formen efter en skadespause.

Det gør han på leje hos Esbjerg fB, og for nylig spillede han sin første kamp i meget lang tid.

- Det gik fint fysisk, så nu skal jeg bare have nogle kampe i benene. Esbjerg fB er også en fantastisk klub med meget fine rammer og mennesker, så jeg trives godt, siger Kristian Riis.