17.06.2020, 17:32 | Af: Administrator | Foto: Getty Images

Sparv glæder sig til et udskudt EM

FC Midtjyllands finske landsholdsspiller Tim Sparv ser frem mod de kommende kampe i 3F Superligaen, men ønsker at bevare fokus på holdets præstationer fremfor konkurrenters pointhøst

Optakten er skrevet af Ulrik Forsom og er en del af "Fan til Fan"-konceptet. 

Ulrik har været fan af FC Midtjylland siden begyndelsen i 1999 og har mesterskaberne i 2015 og 2018, samt pokaltriumfen i 2019 som de bedste personlige minder. Han mindes sejren over Manchester United i Europa League, som en af de største oplevelser på MCH Arena.

Onsdag den 17. juni skulle FC Midtjyllands finske midtbanespiller Tim Sparv efter al sandsynlighed have ført det finske landshold ind på græstæppet på Krestovskij Stadion i Skt. Petersborg til EM-kampen mod Rusland. Nu kan Tim Sparv i stedet se frem mod en hjemmekamp imod Brøndby IF på MCH Arena torsdag aften. Det udskudte EM, der på grund af Corona-pandemien nu spilles i sommeren 2021, fylder dog ikke meget for den finske landsholdsanfører. I hvert fald ikke længere. 

- Det er ikke noget jeg tænker over længere. Det var mere i de første måneder, da pandemien lige var dukket op og der begyndte at være diskussioner om en udskydelse af EM. Det var jo noget vi havde glædet os til i lang tid. Så det føltes både surrealistisk og bittert, da det blev aflyst, siger Sparv. Selvom Tim Sparv er fyldt 33 år, så er han dog ikke bekymret for at misse slutrunden om et år. 

- Alle spørger om jeg er bekymret over deltagelse i EM grundet min alder, men det er jeg ikke. Jeg glæder mig til at være en del af det første EM for Finlands vedkommende og jeg glæder mig til at stå i spidsen for holdet, siger finnen og understreger at han har tillid fra såvel landstræner som holdkammerater. Derfor føler Sparv sig også relativt sikker på at have en plads i startopstilling hos de finske debutanter til næste sommer. 

En anderledes rolle
En plads i startopstillingen til torsdagens opgør mod Brøndby IF i Mesterskabsslutspillet virker mere usikkert for Sparv, der erkender at hans rolle på holdet har ændret sig i de seneste sæsoner. 

- Det er jo en lidt spændende branche jeg er i. Jeg har været vant til at spille fast, men i år er min rolle en anden. Det accepterer jeg på en måde, men det betyder ikke at jeg ikke er ambitiøs. Jeg håndterer det bare mentalt bedst på den måde. Jeg tror at det er vigtigt at være bevidst om at håndtere det på den måde. Jeg trives ikke så godt med spillere, der sætter egoet over holdet. For mig er det derfor vigtigt at finde ud af hvordan jeg kan hjælpe holdet i min nye rolle, siger den finske midtjyde, der siden sin debut i 2014 har spillet i alt 168 kampe for FC Midtjylland. 

Fokus på holdet
FC Midtjylland har mødt torsdagens gæster fra Brøndby to gange i denne sæson, og begge gange er det endt med en sejr til midtjyderne. En sejr mere torsdag vil sende FC Midtjylland et skridt tættere på det tredje mesterskab på bare fem år. Og til torsdagens opgør er der for første gang siden begyndelsen af marts måned et lille antal tilskuere på plads på MCH Arena, der skal forsøge at skabe en god atmosfære for hjemmeholdet. 

Derfor ser Tim Sparv også frem til den kommende kamp mod Brøndby IF, og han mener at midtjyderne har gode muligheder for at få yderligere tre point ud af opgøret. Især fordi spillet i de seneste to kampe har været opløftende. Samtidigt må gæsterne fra den københavnske vestegn undvære de defensive profiler Anthony Jung og Hjörtur Hermannsson, der begge har karantæne til opgøret. Det skal man dog ikke tillægge for stor betydning advarer Sparv. 

- I mit første år var vi alt for fokuserede på hvad konkurrenten gjorde. Det har vi lært ikke er en god ide. Generelt skal man kigge så lidt som muligt på konkurrenterne. Derfor skal vi heller ikke gå for meget op i at Brøndby IF mangler et par spillere. Horsens manglede også et par profiler, og den kamp gik jo ikke så godt, konstaterer Sparv med et smil med henvisning til hjemmebanenederlaget imod Horsens for et par runder siden. 

Den rutinerede midtbanespiller pointerer samtidigt at holdene i denne periode skal spille en masse kampe på kort tid og det kan komme til at få indflydelse på præstationerne og resultaterne. 

En speciel tid i FC Midtjylland 
Derfor er Sparv heller ikke meget for at tale om et muligt dansk mesterskab på nuværende tidspunkt. Til gengæld erkender han at tiden i det midtjyske har været ganske speciel for finnen, der indtil videre har vundet to mesterskaber og en pokaltitel med FC Midtjylland. 

- Jeg har været seks år i FC Midtjylland. Det er lang tid i vores branche, og jeg ville ikke have været her i så lang tid, hvis ikke jeg havde det godt både socialt og sportsligt. Det har været en fantastisk tid for mig personligt. Jeg havde aldrig vundet noget før jeg kom til klubben, og jeg er glad for at have været en del af den proces, siger Tim Sparv der har kontraktudløb med FC Midtjylland denne sommer. Han udelukker dog ikke at forlænge kontrakten med klubben. Han holder nemlig alle muligheder åbne i forhold til sin fodboldfremtid, der altså meget gerne skulle byde på minimum tre EM-kampe i sommeren 2021 sammen med det finske landshold.   

Kampen mod Brøndby spilles på MCH Arena torsdag aften kl. 20.00