03.05.2017, 08:40 | Af: | Foto: Getty Images

Sparv ude resten af sæsonen

Fokus er nu på at blive klar til den nye sæson for den stærke midtbanespiller

I de seneste to sæsoner har Tim Sparv været et vigtigt anker på FC Midtjyllands midtbane, men i denne sæson er det blot blevet til fem kampe for den finske landsholdsanfører.

Et springerknæ ramte ham i begyndelsen af sæsonen, men midtbanegeneralen kæmpede sig tilbage og gjorde comeback lige inden vinterpausen. I foråret har han kun været i aktion i premieren mod Viborg FF, hvorefter småskader har holdt ham på sidelinjen.

Lige nu holder en skade i højre læg Tim Sparv ude, og midtbanespilleren bliver ikke klar til sæsonens resterende kampe. Derfor er fokus nu på at få den stærke finne helt klar til den nye sæson.

- Det er en af de værste perioder i min karriere. Jeg er ikke bange for, jeg ikke kommer tilbage. Jeg skal nok blive den samme eller en bedre udgave af mig selv, men jeg behøver ro for at blive helt klar, siger Tim Sparv, der samtidig takker for den interesse, der har været for ham i den periode, han har været ude.

- Jeg sætter pris på alle de kommentarer, jeg har fået fra fansene og alle omkring holdet. Jeg vil gerne takke for den omsorgsfuldhed, jeg har oplevet, siger den rutinerede finne, der altså nu har brug for ro og fokus for at blive helt klar.

- Jeg synes, jeg har håndteret skaderne på en god måde. Jeg er ikke negativ. Jeg føler hele tiden, at der er styr på det. Jeg ser på de positive ting i hverdagen og fokuserer på de ting, jeg selv kan påvirke, siger Sparv.

- Med knæskaden vidste vi, at det ville tage op til seks måneder. Det gav en ro, fordi vi vidste, det ville tage tid. Efter jul har der været flere småskader. Jeg har været tæt på at være klar, men så har jeg fået små setbacks. At blive ramt af setbacks har været en mental udfordring, erkender Tim Sparv.

Cheftræner Jess Thorup er selvsagt ærgerlig over at, at det ikke bliver til mere spilletid for Tim Spar i indeværende sæson, men for cheftræneren er det ligeledes vigtigt, at Sparv nu får tid til at komme tilbage, så han er klar til den nye sæson.

- Historisk har vi kunnet se Tims store betydning for holdet. Han er en spiller, vi har ventet på og set frem til at få klar, men han har været ramt af flere følgeskader siden sin knæskade, og nu er der i samråd med sundhedsstaben truffet et valg om at give Tim ro, så vi kan få ham helt klar til den nye sæson, siger Jess Thorup.