26.09.2018, 09:56 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Spillerne skal finde det rette spændingsniveau

Assistenttræner Brian Priske har vundet pokalfinalen i Belgien - og tabt to af slagsen i Danmark

Når FC Midtjylland-spillerne onsdag eftermiddag løber ind på Lars R. Jacobsen Park til pokalkampen mod Dalum IF, garanterer assistenttræner Brian Priske for, at gæsternes spillere har et realistisk billede af modstanderen, som til daglig gør sig i 2. division.

- Det rette spændingsniveau skal spillerne selv sørge for, men de ved, hvad der venter dem, siger Brian Priske.

Ifølge assistenttræneren skal FCM-spillerne fokusere på det, de kan, for selvfølgelig er rammerne anderledes end ellers.

- Udfordringen i den slags kampe er, at spillerne skal være bevidste om, hvad der kræves, for det mentale fylder naturligvis meget i kampe mod lavere rangerende hold, siger Brian Priske.

Han har som aktiv selv spillet to danske pokalfinaler, og begge gange gik han som AaB-spiller fra banen som taber.

- Det er jo en af de værste kampe, man kan tabe. Det er én kamp, på en meget speciel og atmosfærefyldt dag, og deltagelsen i en finale er bygget op over lang tid. Det er hårdt at smide trofæet på 90 minutter, siger Brian Priske, som faktisk prøvede det to år i træk med AaB.

Først vandt AB med 2-1 i 1999, og året efter sejrede Viborg FF med 1-0. Et lille plaster på såret var det, at AaB i 1999 vandt det danske mesterskab.

- Jeg prøvede at vinde den belgiske pokalfinale som spiller i Club Brügge, da vi vandt over Standard Liége, og så har jeg også en pokaltitel som træner fra min tid hos FC København, fortæller Brian Priske, som dog har blikket stift rettet mod noget helt andet - nemlig FC Midtjyllands opgør mod Dalum IF.

Kampen fløjtes i gang klokken 16.30, og du kan følge med på FC Midtjyllands Twitter-profil og fan-app.