18.09.2019, 10:44 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Sportschef: Vi lykkedes med det meste i transfervinduet

Svend Graversen havde sammen med staben travlt hen over sommeren - både med køb, salg og leje

1045.

Det var præcis det antal kampe, som forlod FC Midtjylland i sommerens transfervindue 2019, og bag de mange kampe gemmer sig klubikoner som den mangeårige anfører Jakob Poulsen, Rilwan Hassan, Paul Onuachu og Kian Hansen.

Derudover forsvandt yngre spillere som Gustav Wikheim og Mads Døhr Thychosen også, så der har været nogle voldsomme sko at fylde ud for sportschef Svend Graversen og staben.

- I et transfervindue agerer staben lidt som et fodboldhold – der er mange kompetente mennesker involveret, og vi skal spille hinanden gode. Rasmus Ankersen og Claus Steinlein styrer naturligvis slaget overordnet, og de har hele tiden føling med, hvad der skal ske. Derudover spiller Kristian Kjær en stor og væsentlig rolle omkring kontrakterne, hvor han yder en kæmpe indsats for at få det formelle og juridiske på plads, og så har han tæt kontakt til agenterne. Sammen med Ove Pedersen og René S. Andersen skal han også, via trioens stærke scouting-arbejde, have æren for, at vi i det hele taget finder de dygtige spillere, vi gerne vil have til FC Midtjylland, siger Svend Graversen.

Når han på vegne af klubben ser tilbage på det seneste transfervindue, står sportschefen med følelsen af, at der fundet fine erstatninger for langt det meste af den kvalitet og rutine, som forlod klubben.

- Det synes jeg, der er. Vi lykkedes ikke med at finde en direkte afløser for Jakob Poulsen centralt på banen, men ellers ser det rigtig fint ud, og især glæder det os at integrere unge spillere som Nikolas Dyhr, Gustav Isaksen og Mikael Anderson, som alle er produkter af vores akademi. Derfor ved vi også, at de rummer den fornødne kvalitet, siger Svend Graversen.

Han roser spillerne, som har forladt klubben, for de flotte resultater, de var med til at skaffe, og ikke mindst for at være en afgørende støtte for yngre spillere som eksempelvis Alexander Sørloth, Rasmus Nissen Kristensen og Mikkel Duelund, som på den baggrund fik flotte muligheder på den internationale scene.

- Vores strategi er fortsat, at vores hold skal bestå af en gruppe med vores egne talenter, en gruppe med skandinaviske topspillere, og så krydrer vi det med større indkøb fra det internationale marked i skikkelse af spillere som Evander og Kaba, fortæller FC Midtjyllands sportschef.

Det er en løbende proces at arbejde med et hold, hvor der ikke pludselig skal skiftes for mange spillere på én gang, og det nuværende FCM-mandskab har en sammensætning, som FC Midtjylland-ledelsen ser for sig i lang tid fremover.

- I professionel fodbold er lang tid måske to år, men vi er selvfølgelig bevidste om, at der kan ske meget ganske hurtigt i fodboldens verden. Relationerne på holdet er dog vigtige for de resultater, vi alle sammen arbejder for at få, så det er altid en ambition at have stammen på holdet på plads.

I løbet af sommerens transfervindue var der også flere FCM-spillere, som røg på leje i andre klubber, og det er fortsat en vigtig del af forretningsidéen i klubben, understreger Svend Graversen.

- Umiddelbart syner vores lejespillere af mange, men vi har flere eksempler på, at modellen virker – senest med spillere som Mabil og Anderson – og også nu kan vi se flere spændende cases blandt den gruppe af spillere, som er ude på leje i øjeblikket. Derfor er det stadig en prioriteret del af vores strategi, siger Svend Graversen, som erkender, at der var nok at se til hen over sommeren.

- Det var der bestemt – mange i klubben arbejdede hårdt for at lykkes med mest muligt. Måske var der ikke så mange klassiske køb og/eller salg, men arbejdsbyrden er den samme, uanset om der er tale om køb, salg eller leje, så det blev lidt hektisk i forhold til vores lejespillere, som skulle ud eller videre denne sommer, siger Svend Graversen, som sammen med resten af klubbens ledelse allerede er i gang med de første forberedelser til vinterens transfervindue.

FC Midtjylland – OB
Søndag den 29. september kl. 16.00 tager vi imod OB på MCH Arena.
Køb billet her