09.04.2017, 15:33 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Sprudlende FCM-offensiv knækkede SønderjyskE

Onuachu bombede videre, mens også Hassan og ’NK’ scorede i søndagens 3-1-sejr

Det er altid spændende, når FCM og SønderjyskE duellerer, og søndagens tidligere Alka Superliga-opgør var ingen undtagelse. Før opgøret lå holdene tilmed blot med ét points afstand til hinanden – til sønderjysk fordel, men det fik den midtjyske offensivmaskine lavet om på.

Første halvleg var FC Midtjyllands hele vejen. Allerede efter tre minutter kom Mikkel Duelund til en god hovedstødschance, som han selv satte op med en skarp aflevering til Rasmus Nissen, og blot et minut senere var Jonas Borring tæt på at finde Paul Onuachu med et fladt indlæg. For en sjælden gangs skyld var FCM-topscorerens ellers lange ben dog for korte.

På opfordring af fanklubben, Black Wolves, rejste hele stadion sig og klappede efter tolv minutter – for at vise, at tilskuerne er tolvte mand. En flot gestus, der måske var med til at drive de midtjyske spillere frem. I hvert fald fortsatte holdet med at true den sønderjyske defensiv, og kun på sjældne omstillinger var gæsterne farlige.

Efter tyve minutter var Jonas Borring tæt på, da han omsatte en lang aflevering til en god nedtagning og et ganske kvalificeret forsøg med det ellers lunkne højreben.

Fem minutter senere gik den ikke længere for SønderjyskE. Rasmus Nissen fodrede 100-kampsjubilar Paul Onuachu med et fornemt indlæg, og FCM-topscoreren headede bolden ind bag en næsten prisgivet Lukas Fernandes til 1-0. En udbygning af føringen kunne det også være blevet ved Duelund og Onuachu i fin forening, men Lukas Fernandes parerede flot. Sidste chance inden pausen tilfaldt Janus Drachmann, der afsluttede et FCM-angreb lige over mål.

Sønderjyderne var mest kontrollerende i anden halvlegs begyndelse men slog ikke kapital af overtaget. I stedet var Rilwan Hassan skarp på et fladt indlæg fra Jonas Borring, da kantspilleren sendte bolden op i nettaget til 2-0 efter 55 minutter.

Også Mikkel Duelund var tæt på, da hans forsøg med venstre blev rettet af og sneg sig få centimeter uden om opstanderen. I den anden ende testede hjemvendte Simon Poulsen, hvis flotte karriere for alvor blev skudt i gang i FC Midtjylland, opstanderen for udeholdet.

I stedet for en sønderjysk reducering lukkede hjemmeholdet kampen til 3-0. En Duelund i fremdrift overlod bolden til Rasmus Nissen på sin højre side, og backen – der blev kåret til dagens bedste FCM’er – lagde kuglen i mål ved fjerneste stolpe.

En forsvarsblunder gav dog en reducering ved indskiftede Marko Mitrovic blot et minut senere, og efterfølgende intensiverede SønderjyskE-spillerne presset i håb om et sent point.

Den midtjyske defensiv holdt dog stand, og med lidt mere tur i den kunne både Paul Onuachu og Gustav Wikheim havde gjort det til 4-1. Det blev dog ved 3-1, og de tre point betyder, at FCM overhaler SønderjyskE og lægger sig op som treer i ligaen. Lyngby kan dog tage pladsen tilbage, hvis holdet formår at besejre Brøndby senere i eftermiddag.

 

Kampfakta:

Alka Superliga, runde 28:
FC Midtjylland – SønderjyskE 3-1 (1-0)

28’ 1-0 Paul Onuachu
56’ 2-0 Rilwan Hassan
77’ 3-0 Rasmus Nissen Kristensen
78’ 3-1 Marko Mitrovic

Advarsler:
37’ Jonas Borring, FCM
40’ Nicolaj Madsen, SE

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:
Johan Dahlin – Rasmus Nissen, Kian Hansen, Markus Halsti, Filip Novák – Janus Drachmann – Rilwan Hassan (74’ Marc Dal Hende), Jakob Poulsen, Mikkel Duelund (85’ André Rømer), Jonas Borring (59’ Gustav Wikheim) – Paul Onuachu.
Bænk:
Mikkel Andersen, Rasmus Nicolaisen, André Rømer, Marc Dal Hende, Simon Kroon, Gustav Wikheim, Bruninho.

SE, 4-1-4-1:
Lukas Fernandes – Marc Pedersen, Pierre Kanstrup, Kees Luijckx, Simon Poulsen – Sakari Mattila – Christian Jakobsen, Troels Kløve, Nicolaj Madsen (72’ Philip Zinckernagel), Johan Absalonsen (80’ Nicholas Marfelt) – Mikael Uhre (60’ Marko Mitrovic).
Bænk:
Marin Skender, Mikkel Hedegaard, Nicholas Marfelt, Philip Zinckernagel, Jeppe Simonsen, Marcel Rømer, Marko Mitrovic.

Dommer:
Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tilskuere:
6.439 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Rasmus Nissen Kristensen