03.11.2019, 18:03 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Stærk indsats skaffede tre point i Aalborg

Frank Onyeka blev matchvinder med sit første sæsonmål - men generelt leverede hele FCM-mandskabet en meget flot og disciplineret indsats

Søndag eftermiddag jagtede FC Midtjylland klubbens fjerde Superliga-sejr i træk, denne gang på Aalborg Portland Park, og det endte med endnu en sejrssang med midtjysk klang efter 1-0 sejren.

Inden kampen var fokus dog helt naturligt på AaB's cheftræner Jacob Friis, som til stor glæde for alle var tilbage hos nordjyderne efter chokmeldingen om, at cheftrænerens treårige datter er ramt af leukæmi - også FC Midtjyllands fans viste format ved at medbringe et banner, som sendte varme tanker til AaB-cheftræneren og familien.

På banen havde gæsterne Junior Brumado med i front i stedet for Sory Kaba, mens Mikael Anderson var tilbage i startopstillingen på bekostning af Jens-Lys Cajuste, men det var dog AaB, som først bød på en scoring.

Efter en fejl i gæsternes opspil efter ti minutter, var Lucas Andersen tæt på, men det hele endte med, at Jesper Hansen roligt samlede bolden op, og minuttet efter blev ondt værre for hjemmeholdet, da Frank Onyeka åbnede scoringen ved at sende en ripost i nettet.

Det gjorde han, da en udækket Erik Sviatchenko kraftfuldt headede en hjørnesparksbold mod mål, riposten var Onyeka hurtigst over, og dermed scorede han let sit første sæsonmål.

FCM-defensiven leverede de første 45 minutter en ny, stærk indsats, og AaB'erne havde svært ved at spille sig frem til chancer - kun en enkelt gang måtte Jesper Hansen for alvor i aktion - mens Evander forsøgte sig med et langskud, og Brumado afsluttede et flot FCM-angreb med et hovedstødsforsøg.

Efter pausen var det igen AaB, som indledte bedst, da Lucas Andersen sparkede bolden på stolpen i begyndelsen af anden halvleg, men stadig måtte hjemmeholdet slide hårdt for at komme til de åbne målchancer mod en stærk og koncentreret defensiv hos gæsterne.

En åben chance fik Evander også, faktisk to gange lige efter hinanden, men først blokerede Rinne i AaB-målet, og Evanders næste forsøg, efter en fiks detalje, prellede af mod den nederste del af overliggeren.

I slutminutterne kom der endnu en oplagt mulighed for at øge til 2-0, da indskiftede Gustav Isaksen, i selskab med Mikael Anderson, kom afsted ned mod blot en enkelt AaB-forsvarer, men desværre løb chancen ud i ingenting.

Det fik dog ingen betydning, Frank Onyekas scoring blev den eneste, og dermed cementerede FCM-mandskabet på en svær udebane førerpositionen i 3F Superligaen.