28.08.2019, 09:49 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Stærk vinderkultur bag historisk bedrift i 3F Superligaen

FC Midtjylland står med 19 point efter de første syv spillerunder i landets bedste række, hvilket er klubbens bedste sæsonindledning nogensinde

FC Midtjyllands Superligamandskab har brugt juli og august 2019 på at skabe en mindeværdig rekord i klubbens historie.

Aldrig tidligere har klubben præsteret 19 point efter de første syv spillerunder i 3F Superligaen – seks sejre og en enkelt uafgjort er status – og det historiske udbytte suppleres på fineste vis af en målscore på imponerende 10-2.

- Trods vores nederlag til Rangers i Europa League-kvalifikationen, som vi er rigtig trætte af, er vores resultater i 3F Superligaen sindssyge flotte, og det er noget, vi alle er meget stolte af, siger sportschef Svend Graversen, som ikke er i tvivl om, hvor det pointmæssige udbytte har sit afsæt.

- Det handler om den vinderkultur, der hersker i FC Midtjylland. Klubben er gennemsyret af lyst og vilje til at vinde, og det gælder helt oppe fra Superligaholdet og ned gennem årgangene, siger Svend Graversen.

”Benspænd” har der ellers været flere af – de mange point er blandt andet hentet uden de normale bidrag fra store profiler som Jakob Poulsen, Paul Onuachu og Marc Dal Hende.

- Det får bare vinderkulturen til at fremstå endnu tydeligere. Det er forvejen svært at skaffe sig så mange point på bare syv spillerunder, men holdet har gjort det trods udskiftninger på positioner, hvor vi i mange sæsoner har været vant til et vanvittigt højt niveau.

Et skifte på cheftrænerposten blev det også til, men Brian Priske videreførte i Haderslev på bedste vis Kenneth Andersens flotte arbejde, og spillerne leverede en flot præstation samt en 2-0 sejr i debutantgave til den nye cheftræner.

- Trods de forskellige omstændigheder lykkes spillerne og staben med at vinde, stor respekt for det, men vi er bevidste om, at det spillemæssige udtryk ikke er der, hvor vi ønsker, det skal være. Den slags tager tid, men vi er trygge ved, at det nok skal komme, og alle er klar over, at det kræver benhårdt hårdt arbejde hver eneste dag, siger Svend Graversen, som håber og tror, at FC Midtjylland fortsætter den gode stime søndag aften, når Brøndby IF gæster MCH Arena.

I dag hedder rekorden 19 point efter syv spillerunder – efter den kommende weekend er håbet, at de er vekslet til 22.