05.05.2020, 09:01 | Af: Administrator | Foto: Getty Images

Stærke hjemme, stærkere ude

Vores nuværende pointsnit på 2,58 er det højeste efter 24 runder i Superligaens historie, og det skal i særdeleshed tilskrives en imponerende form på fremmed græs

19/20-sæsonen er fortsat suspenderet på ubestemt tid grundet risikoen for smitte med Corona, og når bolden igen får lov at rulle, bliver det uden tilskuere på tribunerne – foreløbigt til og med august. 

Det skal dog ikke afholde os fra at kigge på sæsonen – som indtil nu – tegner lovende. Ifølge Whoscored.com indtager vi en sjette plads over hold med den højeste sejrsprocent i den hjemlige turnering på tværs af alle europæiske ligaer – kun overgået af Liverpool, Shakhtar Donetsk, Celtic, Røde Stjerne og Olympiakos. 

Vores sidste kamp – og den første uden tilskuere på tribunerne – blev vundet 2-0 i Randers, der forud for kick-off blot havde tabt én hjemmekamp i Superligaen. Det var den syvende udesejr i træk, og vi slog dermed vores hidtidige klubrekord på seks udesejre i træk. F.C. København er indehaver af all-time rekorden i landets bedste række med otte sejre i træk på fremmed græs - en stime tilbage fra 2002. Brøndby IF har to gange tidligere opnået samme total som vores nuværende syv – første gang i 1998 og senest i 2003. 

Sæsonens hidtidige 12 udekampe har resulteret i elleve sejre og én uafgjort med en målscorer på 21-4. Det var således kun i det målløse opgør i Parken, at det ikke lykkedes at få værternes net til at blafre. Hjemme på MCH Arena har vi trukket os sejrsrigt ud af ni af 12 kampe, mens én er endt uafgjort og to er tabt.  

Vores nuværende sejrsstime på udebane
6. oktober: Silkeborg IF – FC Midtjylland 1-2
25. oktober: Esbjerg fB – FC Midtjylland 1-2
3. november: AaB – FC Midtjylland 0-1
25. november: OB – FC Midtjylland 1-2
8. december: Brøndby IF – FC Midtjylland 1-2
21. februar: Hobro IK – FC Midtjylland 0-2
8. marts: Randers FC – FC Midtjylland 0-2

Den næste udekamp i 3F Superligaen er mod FC Nordsjælland. 

- Det avler selvtillid
Jesper Hansen har med sine stærke præstationer, og 13 clean sheets, været en afgørende faktor i den historiske pointhøst. 

- Der er en lille forskel på at spille hjemme og ude. I vores udekampe har vi været gode til at hente de kyniske sejre, hvorimod vi på eget græs i højere grad har været dominerende og møder modstandere der forsvarer sig dybt foran eget felt. På udebane har vi stået stærkt i vores relationelle spil og i vores struktur, og tilladt hjemmeholdet at være mere på bolden. Det er i hvert fald en mærkbar forskel, fortæller den stærke keeper, som blot er ét rent bur fra at notere sit clean sheet nummer 100 og dermed blive optaget i Superligaens all-time top-3, og supplerer: 

- Vi har været dygtige og hentet sejrene i 50/50 kampene. Det viser en stor styrke og det avler selvtillid. 

Det er endnu uvist, hvornår 3F Superligaen genoptages, men når den gør, gæster AC Horsens MCH Arena og selvom det bliver for tomme tribuner, kan du være med og støtte holdet. Læs mere om hvordan HER

Lige nu er der op til 40% rabat på alle spillertrøjer i Ulveshoppen.
Køb din FCM-trøje her