18.06.2020, 22:32 | Af: | Foto: Getty Images

Stolpe ud mod Brøndby

Trods overtag i spil og chancer, forblev det uforløst på MCH Arena

Det var en juni-aften, der på alle måder indbød til fodbold. En flot plæne og 24 grader, og det varmede ekstra meget, at de få tilladte, men dedikerede FCM-fans dannede en festlig ramme. 

Kampens første ti minutter var præget af flere boldtab, men langsomt tog hjemmeholdet teten. Brøndby havde bolden meget i første halvleg, men kun få gange truede de 3F Superligaens stærkeste defensiv. 

Et hav af hjørnespark og indkast til FC Midtjylland omkring Brøndby-feltet var billedet på de første 45 minutter - en af disse standardsituationer lugtede af et FCM-straffe for en hands-situation, men fløjten forblev tavs. 

Værst i først halvleg var en situation efter allerede 6 minutter, hvor Evander gik i græsset efter en nærkamp. Desværre måtte han lade sig udskifte efter bare 11 minutter af kampen.

Starten af anden halvleg var med samme takter – lige ved og næsten. Efter 59 minutter var Awer Mabil en meter fra at gøre det onde ved Brøndby, men det forblev uforløst.

I kampens 76. minut brændte det for alvor på foran gæsternes mål. Sviatchenko kom højest på et langt indkast, Vibe snittede bolden mod mål, men den kom ikke over stregen. Det var samtidig startskuddet til et massivt FCM-pres. 

De sidste ti minutter var Brøndby tæt på knockout. FC Midtjylland kom tættere og tættere på. Schwartz viste sig frem, Dreyer ramte stolpen, men heldet var med Brøndby, og det sluttede uden mål på MCH Arena.

Søndag gælder det AGF. Det er nok en gang på MCH Arena med start kl. 20:00.