17.05.2019, 08:51 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Stor dag venter for Sviatchenko

FC Midtjyllands 27-årige forsvarsspiller tror på, at pokaltitlen endelig kommer til det midtjyske

Anfører Jakob Poulsen står med et smørret grin, mens han siger:

- Han kan jo være heldig, at der er en, der bliver syg i løbet af natten.

Vi står i Parken dagen inden pokalfinalen, der er officielt pressemøde, og Erik Sviatchenko fortæller om dengang, han som helt ung FC Midtjylland-spiller blev sorteret fra lige inden en pokalfinale.

- Jeg fik dog lov til at tage træningstøj og støvler på og gå med udskiftningsspillerne ind på banen inden kampen, men det var da en stor skuffelse at være den spiller, som blev sorteret fra, husker Erik Sviatchenko.

I dag er han stensikker på en plads i startopstillingen, når pokalfinalen mod Brøndby IF fløjtes i gang, trods Jakob Poulsen godmodige drillerier, og den rutinerede FCM-spiller glæder sig.

- Det bliver en glædesfyldt dag for alle midtjyske fans, og forhåbentlig er femte gang lykkens gang for os. Det bliver ekstra specielt, når Parken er fyldt, og så betyder det noget, at vi skal spille for at vinde et trofæ, siger Erik Sviatchenko.

Dagen inden kampen er han ikke nervøs, men han er sikker på, at der kommer lidt kriller i maven, inden det går løs fredag klokken 17.00.

- Vi ved, vi har et sindssygt godt hold, og vi har præsteret på højt niveau over lang tid. I en pokalfinale neutaliseres det meste faktisk, og så handler det dybest set om, hvem der vil det mest.

Erik Sviatchenko slår fast, at FCM-spillerne og staben vil det rigtig meget, fansene måske endnu mere, så han har en god fornemmelse i kroppen.

- Jeg mangler pokaltitlen i min samling, og det vil gøre mig utrolig stolt, hvis vi lykkes med at tage pokalen med til Jylland, siger Erik Sviatchenko.