21.06.2019, 09:39 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Stor fodboldglæde på kanten af Vesterhavet

Torsdag aften var Superliga- og akademispillere fra FC Midtjylland ude hos udvalgte samarbejdsklubber for at træne fodboldelskende børn – vi var med i Ringkøbing IF, hvor cirka 60 børn havde en fornøjelig aften

- Har du virkelig spillet mod Messi?

Der var stille i et par sekunder, da Erik Sviatchenko svarede ja.

Øjnene blev større, end de var i forvejen hos børnene, som sad tæt omkring FC Midtjyllands stærke forsvarsspiller.
De havde lige trænet sammen, børnene og Erik Sviatchenko, og efter benovelsen havde lagt sig over at sidde sammen med en, som faktisk har spillet mod Messi, kom spørgsmålene som muntre perler på en snor:

- Har du børn?

- Må jeg få din autograf?

- Har du også spillet mod Ronaldo?

- Vi skal have taget et billede sammen, ikke?

- Vil du skrive på mine støvler? Og min trøje?

- Hvad er Celtic egentlig?

FCM Klubsamarbejdet viste torsdag aften én af mange gode sider frem, da FC Midtjylland sendte Superliga- og akademispillere ud til udvalgte samarbejdsklubber for at træne forventningsfulde ungdomsspillere, og hos Ringkøbing IF var der på kanten af Vesterhavet en god stemning hos værter, gæster samt ikke mindst de cirka 60 fodboldelskende børn fra Ringkøbing IF, Rindum SU og Velling UIF.

Erik Sviatchenko førte FC Midtjyllands lille delegation an, som ydermere bestod af en veloplagt Mikael Anderson samt akademispillerne Nick Douglas og Simon Madsen, og de fik nok at se til i cirka halvanden time.
- Vi trænede to gange i dag hjemme i Ikast, så kroppen var lidt mærket, men det gik hurtigt over, da vi kom herud. Det var sjovt og en stor fornøjelse at arbejde med børnene, sagde Erik Sviatchenko blandt andet.

Han roste sin gruppe af spillere for at være talentfulde og ikke mindst have et godt sammenhold.
- Bliv ved med det – giv den gas – og hjælp hinanden. Husk det sidste – I skal holde sammen og arbejde hårdt.
Børnene nikkede, mens en enkelt af dem pillede lidt ved Sviatchenkos støvler.

På banen ved siden af sendte Mikael Anderson humøret i vejret hos gruppen af spillere, og det samme var tilfældet hos Simon Madsen og Nick Douglas, som fik brugbare erfaringer med sig hjem efter små to timer i selskab med en flok livlige børn.

Efter træningen var der lige tid til et par selfies, og så gik alle i retning mod klubhuset, hvor der skulle tages et fælles foto og skrives autografer.
- Har du Snapchat, Erik, spurgte en af spillerne på vej over mod klubhuset.
- Nej, det har jeg desværre ikke, svarede en smilende Erik Sviatchenko.
- Øv, for så kunne vi lige været blevet venner.

Det var de nu allerede blevet i den virkelige verden, og der bliver noget at snakke om i de kommende dage blandt de vestjyske talenter.

I alt havde 14 klubber fra FCM Klubsamarbejdet besøg denne gang - i Ringkøbing fyldte glæden og lysten til fodbold det meste – og der var sågar et par af børnene, som tog hjem med visheden om, at de havde taget bolden fra Erik Sviatchenko.

- Er du egentlig den stærkeste i FC Midtjylland, spurgte en lille, lyshåret dreng.

- Nej, men en af dem.

- Hvem er så stærkest?

- Mayron George. Eller Artem Dovbyk måske.

Og således sluttede fodboldens muntre samråd i Ringkøbing.