25.11.2019, 21:44 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Stor første halvleg var nok i Odense

Evander og Awer Mabil stod for målene i 2-1 sejren på Nature Energy Park

FC Midtjylland var mandag aften tilbage i 3F Superligaen efter landskamppausen, og det var de på Nature Energy Park i Odense, hvor OB var vært.

Gæsterne kom for at revancere 1-0 nederlaget på MCH Arena tilbage i september, og det lykkedes, da gæsterne vandt med 2-1.

Hos FC Midtjylland var en skadet Michael Anderson erstattet af Gustav Isaksen i startopstillingen, men ellers sendte cheftræner Brian Priske præcis de samme spillere på banen, som inden landskamppausen vandt med overbevisende 4-1 over FC København.

Gæsterne fortsatte de gode takter i en første halvleg, hvor FCM-mandskabet satte sig på kampen med et højt og aggressivt pres, som OB'erne havde svært ved at spille sig ud af, og dominansen var udtalt i både boldbesiddelse og afslutninger mod mål.

Den første scoring faldt efter en fantastisk maskeret aflevering fra Evander til Kaba, og da bolden kom ind foran mål, endte Evander med at heade bolden i mål efter ping pong og massivt pres på Oliver Christensens mål.

24 minutter var spillet på det tidspunkt, og det blev til en scoring mere inden pausen, og hvilken scoring.

Kaba stod for oplægget, da han spillede bolden til Awer Mabil, som med venstrebenet tordnede bolden op i det ene målhjørne til en fortjent pauseføring på 2-0.

Gæsterne gik ind til de sidste 45 minutter med en plan om at lukke kampen med en tredje scoring, men det lykkedes ikke, selv om Sory Kaba havde en god mulighed.

I stedet fightede OB'erne sig ind i kampen, og Bashkim Kadrii reducerede efter en lille times spil - i situationen appellerede gæsterne berettiget for offside, men den blev ikke dømt.

Kort efter var FCM-anfører Erik Sviatchenko tæt på at øge til 3-1, men afslutningen efter et hjørnespark prellede af på ydersiden af stolpen, og så endte det med at blive slid og slæb for at sikre de tre point.

Det gjorde FCM-spillerne flot, og de slap med skrækken, da værterne dybt inde i overtiden headede en stor mulighed over mål, hvilket udløste et stort suk hos hovedparten af de 6392 tilskuere denne mandag aften i Odense.

2-1 sejren kom i hus på en blanding af fremragende spil og hård fight, og cheftræner Brian Priske roste også spillerne for begge dele, da han rundede kampen af i omklædningsrummet.