09.02.2020, 15:58 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Storsejr i sidste testkamp

Mikael Anderson og Awer Mabil scorede begge to gange i 6-0 sejren over Jiangsu Suning

Langt fra stormende regn i Danmark spillede FC Midtjylland søndag eftermiddag den anden og sidste testkamp på træningslejren, og modstanderen var igen kinesisk - denne gang Jiangsu Suning - som til daglig har sin base i Nanjing med mere end seks millioner indbyggere i det østlige Kina.

På Dubai Club Stadium stillede cheftræner Brian Priske med følgende startopstilling: På mål Jesper Hansen, en forsvarskæde med Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz og Paulinho, en defensiv midtbane med Tim Sparv og Frank Onyeka, mens de offensive pladser var besat er Awer Mabil, Anders Dreyer og Mikael Anderson, som foran sig havde Lasse Vibe fra kampens begyndelse.

De 11 startende FCM-spillere dominerede stort i de første 45 minutter, og kineserne havde mere end svært ved at spille sig ud af presset, som alene i de første 15 minutter gav tre gode muligheder til Anders Dreyer, Paulinho og Mikael Anderson.

Der skulle dog gå 28 minutter, inden den første scoring kom, og det var en velspillende Mikael Anderson, som udnyttede Joel Anderssons fine og skarpe indlæg fra højre, og i det hele taget blev det sidste kvarter af første halvleg ikke den mest muntre stund i Jiangsu Sunings historie.

Mikael Anderson var efter 37 minutter atter på pletten, da han køligt afsluttede en friløber med at sende bolden i nettet via den ene opstander, tre minutter senere gjorde Anders Dreyer det til 3-0, da han tæt under mål behandlede Paulinhos perfekte oplæg efter fortjeneste, og i halvlegens sidste minut skaffede Anders Dreyer FC Midtjylland et straffespark, som Awer Mabil scorede på i to forsøg.

Den kinesiske målmand klarede straffesparket i første omgang, men riposten røg lige ud til Awer Mabil, som sparkede bolden i nettet til pausestillingen 4-0.

Anden halvleg blev knap så underholdende og målrig, og set med kinesiske øjne var højdepunktet det første forsøg mod Jesper Hansens mål efter 55 minutters fodbold - forsøget klarede Jesper Hansen dog i vanlig flot stil, selv om han indtil da ikke havde oplevet et urimeligt arbejdspres.

Kort efter svarede FC Midtjylland så igen ved at score til 5-0 - målet sat ind på hovedstød af Awer Mabil, som på den måde takkede pænt for Paulinhos præcise indlæg fra venstre.

Efter 65 minutter kom Ronnie Schwartz, Jens-Lys Cajuste og Dion Cools på banen i stedet for Frank Onyeka, Lasse Vibe og Joel Andersson, 10 minutter senere afløste Evander Anders Dreyer, og efter 80 minutter forlod anfører Erik Sviatchenko banen til fordel for Rasmus Nicolaisen.

Rytmen fra første halvleg blev naturligvis brudt en smule med udskiftningerne, og da Jiangsu Suning-spillerne samtidig passede bedre på sig selv, og ikke mindst eget mål, faldt antallet af målchancer.

Tilskuerne fik dog lidt lækkert at gå hjem på, da Evander med elegance og teknisk overlegenhed scorede til 6-0 - fra lang afstand lobbede han bolden i nettet - og scoringen satte et smukt punktum for FC Midtjyllands generalprøve, der rummede masser af positive og lovende takter forud for forårspremieren mod Lyngby den 17. februar.