13.06.2019, 11:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Daniel Stentz

Stort forsvarstalent forlænger med fem år

19-årige Japhet Sery Larsen fortsætter i det kommende år sin udvikling på en etårig lejeaftale hos den engelske Championship-klub Brentford FC

Da Japhet Sery Larsen for fire år siden forlod de trygge rammer med familie og venner i København for at blive en del af FC Midtjyllands akademi, var det et stort skridt.

Nu venter et nyt, stort skridt for den stærke forsvarsspiller.

Han har netop underskrevet en femårig forlængelse med FC Midtjylland, og i det første år skal han udvikle sig yderligere i den engelske Championship-klub Brentford FC, hvilket indebærer en flytning til London.

- Lige siden min entré på akademiet har jeg drømt om og arbejdet i retning af den kontrakt, jeg netop har underskrevet. Jeg er selvfølgelig glad, og jeg anser kontrakten for at være et stort skulderklap, siger Japhet Sery Larsen, som glæder sig til at blive en del af Brentford FC.

- For mig er det positivt, at jeg skal til Brentford FC, som jeg har hørt meget godt om, og jeg glæder mig til at udvikle mig yderligere fodboldmæssigt i et stort fodboldland som England, fortæller FCM-forsvarsspilleren.

Han nævner sit hovedspil som et af de områder, han skal arbejde med i den kommende tid, og det bliver der nok rig lejlighed til i engelsk fodbold, som han siger.
- Øget selvtræning bliver også en af de knapper, jeg skal og vil skrue på, fortæller Japhet Sery Larsen.

Også uden for fodboldbanen ser han frem til mødet med en stor by som London, og der venter ligeledes nye udfordringer i forhold til det praktiske, når han flytter ind i et hus sammen med en af de andre unge spillere hos Brentford FC.

- Med al respekt for Ikast bliver det selvfølgelig anderledes og spændende at bo i London, siger Japhet Sery Larsen med et skævt smil.

FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen omtaler Japhet Sery Larsen som en karismatisk forsvarsspiller med store lederegenskaber, og han roser den kommende Brentford FC-spiller for en nærmest eksplosiv udvikling i de seneste måneder.

- Japhet har virkelig lagt på, og for eksempel var han i Youth League en af vores bærende kræfter med sit store forsvarshjerte, siger Svend Graversen. og fortsætter:

- I forhold til Japhets karriereplan har vi med udlejningen til Brentford FC fundet et perfekt set up, hvor han kommer ind i et andet udviklingsmiljø end det vanlige, og Japhet kan se frem til at spille kampe på et højt niveau, siger FC Midtjyllands sportschef, som også ser frem til, at Japhet Sery Larsen udfordres på fysikken og omgangen med bolden.

- Det bliver også godt for ham at få andre øjne på sig selv som menneske og spiller, så på alle måder er det en perfekt case for en ung spiller med et enormt potentiale, siger Svend Graversen om en spiller, som allerede står noteret for 23 ungdomslandskampe for Danmark.

Først tog Japhet Sery Larsen skridtet fra København til Midtjylland, og nu er han klar til at tage det næste store skridt i karrieren – et skridt som fører ham fra Ikast til London.