07.09.2018, 13:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Strategisk samarbejde med norske færdigheder

FC Fredericias nye angriber søger kontinuitet, og nu får både FC Midtjylland og 1. divisionsklubben glæde af den 25-årige nordmand

Forleden offentliggjorde FC Fredericia navnet på klubbens nye angriber - Chuma Anene hedder den 25-årige nordmand, som i resten af efteråret skal score mål for 1. divisionsklubben.

Chuma Anene, som var transferfri, har underskrevet en kontrakt med FC Fredericia frem til den 31. december 2018, og så har han underskrevet en kontrakt med FC Midtjylland gældende fra 1. januar 2019 og tre og et halvt år frem.

Modellen er valgt som alternativ til en fireårig kontrakt med FC Midtjylland og efterfølgende udlejning til FC Fredericia, hvilket blev nødvendigt, fordi aftalen ikke blev indgået inden transfervinduets lukning.

- Vi nåede desværre ikke at lande en aftale med Chuma inden transfervinduets lukning, så derfor tippede vi vores strategiske samarbejdspartner i Fredericia om ham, fordi de manglede en angriber, fortæller FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

Chuma Anene har valgt en omskiftelig og alternativ karrierevej med fodbold i blandt andet Makedonien, Rusland og Kasakhstan, men med kontrakterne hos FC Fredericia og FC Midtjylland håber han at finde kontinuitet og stabilitet i sin karriere.

- Han er hurtig, fysisk stærk, sparker godt med begge ben, og så har han et fornuftigt hovedspil. Når det kommer til færdigheder, er vi sikre på Chuma i forhold til FC Midtjylland, men først gælder det om at finde kontinuitet og spille 90 minutter i kampe over en længere periode, siger Svend Graversen om angriberen, som fik sin fodboldopdragelse hos norske Vålerenga.

I de kommende måneder er basen Monjasa Park i Fredericia, hvor Chuma Anene skal være med til at skubbe FC Fredericia tættere på Superligaen, mens FC Midtjylland ser frem til at overtage en angriber med et stort potentiale, når 2018 bliver til 2019.